Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Armėnijoje įvyko didelis naujojo premjero šalininkų mitingas

Jerevane tūkstančiai naujojo Armėnijos premjero Nikolo Pašiniano, žadančio vykdyti kovos su korupcija reformas, šalininkų penktadienį susirinko į didelį mitingą, praėjus 100 dienų po antivyriausybinių protestų, per kuriuos šis politikos autsaideris netikėtai atėjo į valdžią.
Nikolo Pašiniano šalininkai susirinko į mitingą Jerevane.
Nikolo Pašiniano šalininkai susirinko į mitingą Jerevane. / „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.

N.Pašinianas vadovavo tūkstančių savo šalininkų eitynėms Armėnijos sostinės gatvėmis iki centrinės Respublikos aukštės.

„Norėčiau pranešti jums, kas buvo padaryta nuo to laiko, kai prieš šimtą dienų buvau išrinktas ministru pirmininku“, – mitingo dalyviams sakė vyriausybės vadovas.

Politikas, keletą savaičių vadovavęs prieš tuometę vyriausybę nukreiptoms demonstracijoms, gegužę buvo paskirtas premjeru ir pažadėjo išguiti kyšininkavimą valstybės aparate.

Jo kovos su korupcija priemonės supykdė Maskvą, svarbiausią Armėnijos sąjungininkę gynybos srityje. Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas praėjusį mėnesį paragino Jerevaną nepersekioti buvusių valdžios pareigūnų.

S.Lavrovo perspėjimas nuskambėjo, kai Armėnijos eksprezidentas Robertas Kočarianas buvo apkaltintas bandymais paveikti 2008-ųjų rinkimus jo prorusiško įpėdinio naudai.

Armėnijos URM netrukus pamėgino užtikrinti Maskvą, kad šios Kaukazo valstybės užsienio politikos prioritetas tebėra draugiškų santykių su Rusiją plėtojimas.

„Sputnik“/„Scanpix“ nuotr./Nikolas Pašinianas
„Sputnik“/„Scanpix“ nuotr./Nikolas Pašinianas

„Norėtume, kad mūsų strateginė partnerė Rusija ir kitos valstybės gerbtų mūsų naująją vyriausybę ir nesikištų į mūsų vidaus reikalus. Ne jų reikalas, kas baudžiamąja tvarka persekiojamas Armėnijoje“, – per penktadienį surengtą mitingą sakė 24 metų studentas Aramas Amarianas.

R.Kočarianui buvo skirtas kardomasis kalinimas, bet pirmadienį jis buvo paleistas ir paskelbė grįžtąs į politiką. Analitikų teigimu, prorusiškas buvęs lyderis mėgina sutelkti opozicijos jėgas prieš N.Pašiniano vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius