Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Armėnijos parlamentas ruošiasi patvirtinti premjero kandidatūrą arba save paleisti

Armėnijos parlamentas ketvirtadienį antrąkart balsuos dėl premjero kandidatūros, o jeigu vyriausybės vadovas nesulauks pakankamo palaikymo, Nacionalinis Susirinkimas bus paleistas ir skelbiami pirmalaikiai rinkimai.
Nikolas Pašinianas
Nikolas Pašinianas / „Scanpix“/AP nuotr.

Spalio 16 dieną premjeras Nikolas Pašinianas paskelbė atsistatydinantis, siekdamas, kad parlamentas būtų paleistas ir kad būtų surengti pirmalaikiai rinkimai.

Pirmasis balsavimas dėl premjero kandidatūros įvyko spalio 24 dieną. Tąsyk N.Pašinianas, kuris yra vienintelis kandidatas, nebuvo išrinktas.

Pagal šalies konstituciją, atsistatydinus premjerui ir vyriausybei parlamento frakcijos privalo per septynias dienas pasiūlyti vyriausybės vadovo kandidatūrą. Jeigu ministras pirmininkas per pirmąjį balsavimą neišrenkamas, po savaitės turi įvykti antrasis. Jeigu premjeras neišrenkamas ir per antrąjį balsavimą, parlamentas automatiškai paleidžiamas.

Pirmalaikiai rinkimai galėtų būti surengti ne anksčiau kaip per 30 ir ne vėliau kaip 45 dienas po Nacionalinio Susirinkimo paleidimo.

Jeigu parlamentas paleidžiamas, rinkimų dieną paskiria prezidentas.

Anksčiau Nacionalinio Susirinkimo administracijos vadovo pavaduotojas Arsenas Babajanas sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad priėmus sprendimą paleisti parlamentą, visi jo deputatų įgaliojimai išlieka iki naujos sudėties asamblėjos pirmojo posėdžio.

N.Pašinianas į valdžią atėjo gegužės mėnesį, po kelias savaites vykusių protestų, kuriems jis vadovavo. Protestai privertė atsistatydinti ankstesnį premjerą.

Pirmalaikių rinkimų šiais metais N.Pašinianas siekia norėdamas atimti mandatus iš daugumą tebeturinčių savo priešininkų.

Buvęs žurnalistas N.Pašinianas pasinaudojo visuomenės pykčiu dėl valdant ankstesnei vyriausybei išplitusio skurdo, didelio nedarbo ir išsikerojusios korupcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius