Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Armėnijos parlamente prognozuojama, kad bus suformuota mažumos vyriausybė

Armėnijoje gali pasikeisti valdžia ir susiformuoti mažumos vyriausybė, pakitus parlamento daugumai, kurią šiuo metu sudaro Respublikonų partijos nariai, penktadienį pareiškė Nacionalinio Susirinkimo Valstybės teisės komiteto pirmininkas Gevorkas Kostanianas.
Nikolas Pašinianas
Nikolas Pašinianas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Šalyje keičiasi valdžia, kai kinta parlamento dauguma. Valdžia gali pasikeisti ir pakitus parlamento frakcijų konfigūracijai. Tai gali įvykti, pavyzdžiui, jei frakciją paliks deputatų ar frakcijoms sudarius koaliciją“, – žurnalistams sakė G.Kostanianas.

Pasak jo, paskyrus opozicijos frakcijos YELQ vadovą Nikolą Pašinianą nauju premjeru, ši parlamento grupė faktiškai nebebūtų opozicinė.

„Jeigu frakcijoje YELQ pasiliks tiek narių, kiek yra dabar, turėsime mažumos vyriausybę, tačiau formaliai ir teisiškai valdžia bus daugumos, tai yra Respublikonų partijos“, – pareiškė G.Kostanianas.

Jis pridūrė, kad parlamento dauguma galėtų nesvarstyti vyriausybės teikiamų įstatymų projektų.

G.Kostanianas: „Galų gale tai nuves prie vyriausybės atsistatydinimo ir naujų rinkimų, kadangi tokioje padėtyje vykdomojo organo veikla bus neįmanoma.“

„Galų gale tai nuves prie vyriausybės atsistatydinimo ir naujų rinkimų, kadangi tokioje padėtyje vykdomojo organo veikla bus neįmanoma“, – nurodė parlamentaras.

Balsavimas dėl naujo Armėnijos premjero paskyrimo vyks gegužės 8-ąją. Vienintelis kandidatas užimti šį postą yra N.Pašinianas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius