Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Armėnijos premjeras vėl nusiuntė prezidentui prašymą atleisti generalinio štabo viršininką

Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas šeštadienį vėl nusiuntė prezidentui prašymą atleisti generalinio štabo viršininką Oniką Gasparianą. „Respublikos prezidentas nusprendė grąžinti premjero aparatui įsako projektą dėl ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko atleidimo. Šis sprendimas visai nepadeda išspręsti [susidariusios] padėties“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė N.Pašinianas.
Onikas Gasparianas
Onikas Gasparianas / „Twitter“ nuotr.

Jis pranešė, kad nustatyta tvarka vėl nusiuntė prezidentui Armenui Sargsianui prašymą dėl O.Gaspariano atleidimo.

„Tikiuosi, kad įsakas bus pasirašytas nustatyta tvarka“, – pažymėjo N.Pašinianas.

Anksčiau šeštadienį Armėnijos prezidentas A.Sargsianas nesutiko atstatydinti O.Gaspariano, nepaisydamas premjero spaudimo, pranešė prezidentūra.

Ketvirtadienį ryte Armėnijos ginkluotųjų pajėgų Vyriausiasis štabas išplatino pareiškimą, kuriame pareikalavo premjero N.Pašiniano ir jo kabineto atsistatydinimo, o vyriausybės vadovas šį žingsnį pavadino mėginimu įvykdyti perversmą.

Kiek vėliau N.Pašinianas paskelbė, kad atleido ginkluotųjų pajėgų Vyriausiojo štabo viršininką O.Gasparianą ir pateikė prezidentui pasirašyti atitinkamą dokumentą.

„Projektą išnagrinėjo teisininkai ir ekspertai, ir tuo remiantis buvo priimtas sprendimas, kad [reikalavimas atstatydinti O.Gasparianą] prieštarauja konstitucijai. Armėnijos prezidentas, vadovaudamasis savo konstituciniais įgaliojimais, grąžino įsako projektą su prieštaravimais“, – sakoma prezidentūros spaudos tarnybos šeštadienio pranešime.

Pareiškime pabrėžiama, kad Armėnijos prezidentas nesiima ginti kurios nors politinės jėgos ir kad jis vadovaujasi tik visos valstybės interesais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius