-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Armėnijos vadovas pasirašė įstatymą dėl partnerystės sutarties su ES ratifikavimo

Armėnijos prezidentas Armenas Sargsianas ketvirtadienį pasirašė įstatymą dėl susitarimo su Europos Sąjunga dėl visapusiškos ir tvirtesnės partnerystės ratifikavimo. 
Armenas Sargsianas
Armenas Sargsianas / „Scanpix“/AP nuotr.

Šalies, kurioje šiuo metu siaučia protestai, parlamentas šį dokumentą ratifikavo balandžio 11 dieną.

Armėnijos ir ES susitarimas dėl visapusiškos ir tvirtesnės partnerystės buvo pasirašytas 2017 metų lapkričio 24 dieną Briuselyje. Kovo gale Armėnijos vyriausybė pritarė susitarimui su ES ir perdavė į ratifikuoti parlamentui.

Susitarimu siekiama plėtoti politinį dialogą tarp Armėnijos ir ES, sudaryti prielaidas tęsti ekonomikos reformas, gerinti verslo aplinką, plėsti prekybinius ryšius.

Kiek anksčiau Armėnijos užsienio reikalų viceministras Karenas Nazarianas pranešė, kad įgyvendindama šį susitarimą ES suteiks šaliai apie 175 mln. eurų.

Vasarį Armėnijos užsienio reikalų ministras Edvardas Nalbandianas ir ES diplomatijos vadovė Federica Mogherini Briuselyje pasirašė dokumentą dėl Armėnijos ir ES partnerystės prioritetų įgyvendinimo. Šiame dokumente numatyti politiniai bendradarbiavimo prioritetai.

Dokumento ratifikavimas uždegs žalią šviesą vizų režimo tarp ES ir Armėnijos liberalizavimo procesui.

Anksčiau parlamento nuolatinės užsienio ryšių komisijos pirmininkas Armenas Ašotianas pranešė, kad po ratifikavimo dokumentas įsigalios gegužės 1 dieną.

„Ratifikavimas leis imtis įgyvendinti pereinamojo laikotarpio nuostatas. Tam nebūtina, kad dokumentas būtų visiškai ratifikuotas ES“, – pažymėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius