Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artėjant galingam taifūnui Filipinuose evakuota beveik 1 mln. gyventojų

Galingiausiam šių metų taifūnui artėjant prie Filipinų ir valdžiai perspėjant apie smarkaus vėjo bei potvynių pavojų, šeštadienį šalyje buvo evakuota beveik milijonas žmonių.
Gyventojų evakuacija
Gyventojų evakuacija / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Taifūnas Filipinai

Sinoptikai prognozuoja, kad taifūnas Goni, kurios vėjo greitis sieks iki 205 km per val., sekmadienio rytą užgrius Katanduaneso salą, o po to praūš didžiausia Filipinų salyno sala Lusonu.

Prieš savaitę tą patį salyno, kuriame stichinės nelaimės yra dažnos, regioną užklupo taifūnas Molave. Jis pareikalavo 22 žmonių gyvybių, užliejo žemumoje esančius kaimus bei dirbamą žemę, o po to per Pietų Kinijos jūrą pasiekė Vietnamą.

„Panašu, kad vėjas bus tikrai stiprus, todėl padidės didelių potvynių ir nuošliaužų tikimybė“, – Filipinų transliuotojui ABS-CBN sakė Nacionalinės nelaimių rizikos mažinimo ir valdymo tarybos atstovas Markas Timbalas.

„Gresia didelis bangavimas mūsų rytinėje pakrantėje. Stebime Majono ir Taalio ugnikalnius, nes gali kilti vulkaninio purvo nuošliaužų“, – pridūrė jis.

Civilinės gynybos vadas Ricardo Jaladas pranešė, kad Bikolio regione, kuriam priklauso pietinė Lusono dalis ir Katanduanesas, namus paliko „beveik milijonas“ žmonių.

Šeštadienį vyko pasirengimas artėjančiai stichijai – organizuojamos gelbėjimo brigados, transporto priemonės ir būtiniausios prekės.

Sinoptikai prognozuoja, kad smarkus vėjas ir liūtys gali sukelti potvynių ir nuošliaužų rajone, kuriame gyvena daugiau nei 20 mln. žmonių.

Pasak jų, yra „didelis pavojus“, kad dalyje pakrantės kils daugiau kaip trijų metrų aukščio bangų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius