Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artėjant popiežiaus vizitui Kuboje, disidentai praneša apie 150 sulaikytų jų vienminčių

Kubos pareigūnai pastarosiomis dienomis sulaikė mažiausiai 150 disidentų, kad būtų išvengta demonstracijų per popiežiaus Benedikto XVI vizitą, pranešė agentūrai AFP vienos opozicinės grupės vadovas.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI / AP/„Scanpix“ nuotr.

„Kubos žmogaus teisių ir Nacionalinė susitaikymo komisija gali patvirtinti, kad per pastarąsias keturias dienas areštuota mažiausiai 150 taikių disidentų“, – sakė Elizardo Sanchezas, vadovaujantis už įstatymo ribų esančiai, bet valdžios toleruojamai grupei.

„Suėmimais siekiama užbėgti už akių“ problemoms per popiežiaus Benedikto XVI apsilankymą Kuboje – pirmadienį Santjage, o po to Havanoje.

E.Sanchezui bei kitiems suėmimo išvengusiems aktyvistams neleidžiama išeiti iš savo namų, dalyvauti mišiose ar sveikinti popiežių palei maršrutą, kuriuo jis važiuos.

Kubos valdžia apie areštus neteikia jokios informacijos. Kubiečiai perspėti, kad Benedikto XVI vizito metu neskelbtų politinių šūkių tose vietose, kur bus popiežius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius