Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Astronautai rengiasi „kosminiams“ sušiams ir „Twitter“

Astronautai ir kosmonautas iš JAV, Japonijos ir Rusijos pirmadienį į Tarptautinę kosmoso stotį (TKS) išskrenda žadėdami "kosminius" sušius ir "kosminį" bendravimą interneto socialiniame tinkle "Twitter".
Astronautai Timothy J. Creameris (dešinėje), Olegas Kotovas ir Soichi Noguchi
Astronautai Timothy J. Creameris (dešinėje), Olegas Kotovas ir Soichi Noguchi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Astronautai rusų raketa „Sojuz“ pakils 4 val. vietos (0 val. Lietuvos) laiku iš Baikonūro kosmodromo Kazachstano stepėje, iš kurio į kosmosą pirmą kartą pakilo Jurijus Gagarinas.
Erdvėlaivis iš pradžių pakils iki žemos orbitos, o paskui per dvi dienas pasieks TKS, prie kurios prisijungs trečiadienį.

Atvykėliai į stotį dvi dienos prieš Kalėdas atveš šiek tiek šventiško šurmulio. Nors jų misija yra tęsti TKS aukštųjų technologijų darbus, jie, regis, labiausiai laukia japonų astronauto Soichi Naguchi pažadėtų sušių ir JAV astronauto Timothy Creamerio „Twitter“ puslapio atnaujinimo būnant TKS.

„Taip, aš planuoju iš kosmoso rašyti į „Twitter“, – per spaudos konferenciją sakė T.Creameris.
Prieš startą T.Creameris, kuris fizikos magistro laipsnį yra įgijęs Masačusetso technikos institute, reguliariai bendraudavo šiame socialiniame tinkle.

Lygiai taip pat viliojamai skamba S.Naguchi – pirmojo į TKS iš Baikonūro išskrendančio japonų astronauto – pažadas stotyje įgulos draugams paruošti šviežių sušių.

„Šią vasarą treniravomės Japonijoje ir aš buvau pakankamai kvailas, kad ištreniruočiau juos pamėgti sušius“, – juokdamasis sakė jis.

„(Dabar) abu mano įgulos draugai tikrai mėgsta sušius, tad ketinu paruošti jiems po porą skirtingo skonio sušių“, – pridūrė jis, o jo kolegos šypsojosi ir linksėjo galvomis.
TKS, skriejanti 350 km virš Žemės, yra sudėtinga platforma moksliniams eksperimentams, kurioje tiriamas ilgų kosminių kelionių poveikis žmonėms. To būtinai reikia galvojant apie kokius nors skrydžius į tolimąjį Marsą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius