Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atakas Mumbajuje rėmė kai kurios Pakistano agentūros

Indijos premjeras Manmohanas Singhas antradienį pareiškė, kad lapkritį Mumbajuje surengtas atakas palaikė „kai kurios oficialios agentūros“ Pakistane.
Įvykiai iš Mumbajaus
Įvykiai iš Mumbajaus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Premjeras kaltino Islamabadą naudojant terorizmą kaip „valstybės politikos įrankį“ ir sakė, kad Pakistanas praeityje taip pat yra „skatinęs ir suteikęs prieglobstį“ Indijai priešiškiems kovotojams.

„Žinant Mumbajaus atakų sudėtingumą ir karinį tikslumą, esama pakankamai įrodymų, bylojančių, kad (kovotojai) privalėjo būti remiami kai kurių oficialių agentūrų Pakistane“, – Delyje vykusioje spaudos konferencijoje sakė M.Singhas.

Pasak premjero, lapkričio 26–29 dienomis vykusias atakas „akivaizdžiai surengė“ Pakistane veikianti uždrausta grupuotė „Lashkar-e-Taiba“.

M.Singho pareiškimas nuskambėjo dieną po to, kai Delis pranešė perdavęs Islamabadui faktinę šių išpuolių tyrimo medžiagą, kuri „elementus Pakistane“ sieja su Mumbajaus užpuolikais.

Indijos Vyriausybė taip pat nurodė pradedanti plataus masto diplomatinę kampaniją, raginančią tarptautinę bendruomenę spausti Islamabadą, kuris iki šiol atmeta Delio reikalavimus išduoti kai kuriuose įtariamus teroristus.

Pakistano prezidentas Asifas Ali Zardari sakė, kad Indijos finansų sostinę atakavę užpuolikai buvo „nevalstybiniai veikėjai".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius