Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ataskaitoje skelbiama, kada turėtų žlugti Šiaurės Korėjos režimas

Šiaurės Korėjos režimas turėtų žlugti trečiojo šio amžiaus dešimtmečio pabaigoje, paaštrėjus kovai dėl valdžios tarp šios šalies politinio elito ir kariškių, praneša Rusijos valstybinis analitinis centras, kurį cituoja „The Korea Times“.
Kim Jong-Ilo gimtadienis
Kim Jong-Ilo gimtadienis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Destrukcinės Šiaurės Korėjos tendencijos stiprės, ir to rezultate dabartinė šios šalies forma nebegalės egzistuoti“, – teigiama centro ataskaitoje.

Tyrinėtojai mano, kad faktiškas Šiaurės ir Pietų Korėjų susijungimas prasidės šio amžiaus trečiojo dešimtmečio pabaigoje. Teigiama, kad perversmas valdžioje prasidės po to, kai dabartinis šalies lyderis Kim Jon-ilas perduos valdžią savo sūnui Kim Jong-unui.

Mokslininkai mano, kad iškils priešprieša tarp grupės, kuri turi priėjimą prie paramos iš užsienio, ir tos, kuri tokių ryšių neturi. Neabejojama, kad laimės pirmoji grupė, nes be paramos ši šalis vargiai išgyventų.

Teigiama, kad šios priešpriešos rezultatas bus tai, kad šalis pateks į tarptautinės bendruomenės priežiūrą, o ši spaus Šiaurės Korėją susivienyti su Pietų Korėja, taip prasidės šalies modernizavimas. Pietų Korėjos ekonomikai per artimiauius dešimtmečius žadamas augimas – 2010 metais jos ekonomikos apimtys siekė trilijoną dolerių, 2020 metais turėtų pasiekti 1,7 trilijonus,o 2030 metais – 2,3 trilijonus dolerių.

Šios ataskaitos pasirodymas reikšmingas ir tuo, kad jis atliktas Rusijoje – o būtent ši šalis kartu su Kinija iki šiol Šiaurės Korėjos laikoma sąjungininke. Tai galėtų reikšti, kad Rusija palaiko Korėjų susivienijimą – to iniciatorė yra Pietų Korėja.

Tiesa, yra ir kita nuomonė. Pietų Korėjos mokslininkas Lee Dong-hwi mano, kad tokiu būdu Rusija mėgina spausti Šiaurės Korėją dėl geresnių sąlygų dujotiekio tiesimui. Rusija ketina per Šiaurės Korėją tiesti dujotiekį į Pietų Korėją. Šis projektas svarstomas 20 metų, tačiau iki šiol nėra realizuotas. Užuominos apie tai, kad užsienio parama yra neišvengiama Šiaurės Korėjai, gali paskatinti šią šalį aktyviai vystyti šį projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius