Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atėnus apgaubė didelio miškų gaisro dūmai

Sparčiai plintantis miško gaisras pirmadienį siautė kalnuotose vietovėse į vakarus nuo Atėnų ir privertė gyventojus sprukti, o pasklidus tirštiems dūmų Graikijos sostinę apgaubė oranžinė migla.
Atėnus apgaubė didelio miškų gaisro dūmai
Atėnus apgaubė didelio miškų gaisro dūmai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarnybos į pagalba išsiuntė dar 17 ugniagesių mašinų iš įvairių šalies regionų, bet darbus trikdo stiprus gūsingas vėjas, retkarčiais keičiantis kryptį.

Praėjus kelioms valandoms po gaisro pradžios Atėnų centre pradėjo kristi pelenai.

Trys gyvenvietės buvo evakuotos. Dėl miško gaisro teko uždaryti beveik 20 km ilgio ruožą dviejuose greitkeliuose, jungiančiuose Peloponeso pusiasalį su vidurio Graikija. Dėl tirštų dūmų matomumas kelyje sumažėjo iki kelių metrų.

Televizija „Skai“ parodė liepsnojančius kelis namus. Kai kurie gyventojai mėgino gelbėti turtą, liedami vandenį iš sodo žarnų, o kiti spruko automobiliais ir mopedais.

Kol kas neaišku, kokios yra gaisro, prasidėjusio Geranijos kalnuose netoli Kinetos, priežastys.

Kitas gaisras kilo pietinėje Kretos saloje ir nuniokojo žemės ūkio naudmenų ir miškų, pranešė ugniagesių departamentas. Ten dešimtims ugniagesių padeda du sraigtasparniai.

Šiomis dienomis Graikijoje prognozuojama iki 40 laipsnių Celsijaus kaitra, o tarnybos perspėjo dėl didelio miškų gaisringumo.

Karštais sausais vasaros mėnesiais miškų gaisrai Graikijoje yra įprasti. Didžiausi iš jų siautėjo 2007 metais, kai pietų Graikijoje, daugiausiai Peloponese išdegė didžiuliai plotai miškų ir pasėlių, taip pat žuvo daugiau kaip 60 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius