Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atlanto vandenyne iš nuskendusio Kanados sraigtasparnio iškelti devyni kūnai

Iš sraigtasparnio, praėjusią savaitę nukritusio ir nuskendusio Šiaurės Atlante ties Kandos krantais, iškelti devyni kūnai, pranešė pirmadienį pareigūnai. Iš viso per šią avariją žuvo 17 žmonių.

„Dar devyni kūnai sugrąžinti į uostą“, – sakoma Kanados transporto saugumo valdybos pranešime.

Taip pat nurodoma, kad bus toliau stengiamasi iškelti ir kitus sraigtasparnio viduje esančius kūnus, kurių gali būti iki septynių.

Tik vienas iš 18 skridusiųjų sraigtasparniu liko gyvas – Robertas Deckeris gydomas ligoninėje, jo būklė stabili, bet jis dar nekalba.

Pirmoji auka, iškelta iš ledinio vandens tuoj po katastrofos ketvirtadienį, buvo 26-erių Allison Maher, kurios laidotuvės buvo pirmadienį.

Bendrovės „Cougar Helicopter“ eksploatuojamas sraigtasparnis "Sikorsky S-92" kasdien atlikdavo po keturis ar penkis reisus į naftos gavybos platformą „Hibernia“, esančią už 315 kilometrų į rytus nuo Sent Džono.

Jis nukrito į vandenyną, likus apie 30 jūrmylių iki uosto, prieš tai perdavęs nelaimės signalą. Dabar sraigtasparnis guli dugne maždaug 120-150 metrų gylyje.

Kanados karališkosios raitosios policijos seržantas Wayneas Newellas (Veinas Niuelas) sakė, kad minėtiems devyniems kūnams iškelti prireikė 24 valandų. "Tai lėtas ir varginantis darbas", – pažymėjo jis.

Pasak jo, pasitelktas iš laivo valdomas povandeninis aparatas, kuris sugeba sugriebti kūnus vis dar su pripučiamomis gelbėjimo liemenėmis, švelniai juos perkelti į specialų krepšį, kad srovė jų nenuneštų tolyn, o vėliau po vieną iškelti į paviršių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius