Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atleidžiamas kontroversiškas Vokietijos vidaus žvalgybos vadovas

Vokietijos vyriausybė antradienį paskelbė atleidžianti iš pareigų kontroversišką kontržvalgybos vadovą Hansą-Georgą Maasseną ir perkeliantį jį kitą postą, tokiu būdu sušvelnindama ginčą, sukrėtusį kanclerės Angelos Merkel trapią koaliciją.
Hansas-Georgas Maassenas
Hansas-Georgas Maassenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Vokietija

„Ponas Maassenas taps Vidaus reikalų ministro pavaduotoju“, – pranešė A. Merkel ir jos partneriai po skubių derybų dėl H.-G.Maasseno komentarų apie kraštutinės dešinės protestus Chemnico mieste.

Vidaus kontržvalgybos agentūros BfV vadovas H.-G.Maassenas atsidūrė dėmesio centre dėl savo komentarų, esą menkinančių Chemnico mieste kilusių kraštutinės dešinės smurtinių protestų rimtumą.

A.Merkel griežtai pasmerkė neonacių neva vykdomą „užsieniečių medžioklę“, vaizduojamą socialiniuose tinkluose skelbiamuose vaizdo įrašuose, bet H.-G.Maassenas anksčiau šį mėnesį tiesiogiai jai prieštaravo, suabejojęs mažiausiai vieno vaizdo įrašo autentiškumu. Vėliau jis nuo tokių savo komentarų atsiribojo.

Anot kritikų, H.-G.Maasseno pareiškimai yra parankūs dešiniesiems ekstremistams.

Taip pat kilo klausimų dėl pareigūno ketinimų, nes praeityje jis buvo kaltinamas numanomu susitikimu su kraštutinės dešiniosios partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) atstovais ir davęs jiems patarimų, kaip išvengti teisėsaugos sekimo. Pats H.-G.Maassenas šiuos įtarimus atmeta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius