-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsakas homoseksualams: Brazilijos San Paulo mieste ketinama švęsti heteroseksualų dieną

Didžiausio Pietų Amerikos miesto San Paulo savivaldybės taryba priėmė įstatymą, pagal kurį trečiasis gruodžio sekmadienis taptų heteroseksualų švente, skelbia „The Daily Telegraph“.
Homoseksualūs vyrai demostracijoje už lygias teises
Homoseksualai piktinasi idėja surengti heteroseksualų eitynes / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tam, kad šis įstatymas įsigaliotų, jį dar turi pasirašyti miesto meras Gilberto Kassabas. Kol kas nežinoma, ar jis nusiteikęs palaikyti šį projektą – mero atstovai teigia, kad jis „studijuoja“ dokumentą.

Kaip sako įstatymo iniciatoriai, ši nauja šventė nebūtų „antigėjiška“, o tik taptų „protestu prieš privilegijas, kuriomis naudojasi homoseksualai.“

Projekto autorius Carlosas Apolinario kaip pavyzdį paminėjo, kad kiekvienais metais vienoje pagrindinių San Paulo gatvių organizuojamas gėjų paradas, tačiau ten neleidžiama surengti Jėzų šlovinančių eitynių. „Aš gerbiu gėjus ir nepalaikau prieš juos nukreiptos agresijos. Aš neturiu problemų gyvendamas greta gėjų, kol jų elgesys yra normalus“, – sakė politikas.

Tuo tarpu Brazilijos lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transeksualų asociacija pareiškė, kad tokia šventė gali sukelti homofobinę agresiją. „Skirtingai nei homoseksualai, heteroseksualai nėra diskriminuojami vien dėl to, kad jie yra heteroseksualai“, – skelbia asociacija, griežtai pasisakanti prieš heteroseksualų šventės idėją.

Prieš kelias dienas buvo paskelbta, kad praėjusiais metais Brazilijoje buvo nužudyta 260 gėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius