Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 09 /14:04

Atsakomybę už išpuolį Melburne prisiėmė „Islamo valstybė“

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) penktadienį prisiėmė atsakomybę už Melburno mieste surengtą ataką, per kurią buvo mirtinai subadytas vienas žmogus, o dar du asmenys buvo sužeisti, paskelbė grupuotės propagandos agentūra.
Išpuolis su peiliu Melburne
Išpuolis su peiliu Melburne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Operacijos vykdytojas (...) Melburne (...) buvo „Islamo valstybės“ kovotojas, jis įvykdė operaciją,.. taikydamasis į (su IS kovojančios) koalicijos (šalių) piliečius“, – sakoma propagandos agentūros „Amaq“ pranešime, kuriame cituojamas džihadistų saugumo šaltinis.

Pasak Melburno pareigūnų, įtariamasis buvo somaliečių kilmės. Jis jau buvo žinomas žvalgybai, teisėsauga domėjosi kai kuriais jo šeimos nariais.

„Dabar laikome tai terorizmo atveju“, – sakė Viktorijos policijos vyriausiasis komisaras Grahamas Ashtonas. Pasak jo, įtariamasis „mums buvo žinomas“, o vyro automobilis buvo prikimštas dujų balionų.

Viktorijos valstijos policija kiek anksčiau informavo, kad pareigūnams iš pradžių buvo pranešta apie miesto centre liepsnojantį automobilį. Pranešimas apie įvykį buvo gautas 16 val. 20 min. vietos (7 val. 20 min. Lietuvos) laiku, baigiantis darbo dienai. Vis dėlto į incidento vietą atvykę pareigūnai pamatė, kad buvo subadyti keli praeiviai.

Vietos žiniasklaida parodė prieš pareigūnus peiliu besišvaistantį stambų vyrą, dėvėjusį tamsios spalvos tuniką. Šalia tebeliepsnojo pikapas. Policininkai mažiausiai minutę bandė sulaikyti įtariamąjį nepanaudodami ginklo, tačiau vyras nenusiramino.

VIDEO: Melburne subadyti keli žmonės - užpuolikas visureigiu rėžėsi į prekybos centrą ir švaistėsi peiliu

Policija užpuoliką pašovė ir vėliau jis mirė. Pareigūnai, kurie bandė jį sutramdyti, yra gydomi dėl pjautinių žaizdų ir įbrėžimų, bet jų būklė nėra sunki.

Policijos inspektorius Davidas Claytonas sakė, kad vienas žmogus mirė įvykio vietoje, o dar du žmonės buvo nugabenti į ligoninę.

G.Ashtonas nurodė, kad pareigūnai nebemato jokios su šiuo išpuoliu susijusios grėsmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius