Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 23 /14:28

Atsakomybę už išpuolius Šri Lankoje prisiėmė „Islamo valstybė“

Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ antradienį prisiėmė atsakomybę už savižudžių atakas prieš katalikų bažnyčias ir viešbučius Šri Lankoje. Tiesa, jokių įrodymų ir vėl nepateikta, skelbia „The Guardian“.
Po išpuolių Šri Lankoje laidojamos aukos
Po išpuolių Šri Lankoje laidojamos aukos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Džihadistų „naujienų agentūra“ „Amaq“ paskelbė, kad išpuolius Šri Lankoje, kurie pražudė mažiausiai 321 žmogų, surengė „Islamo valstybės“ kovotojai.

Savo pranešime „Amaq“ propagandistai taip pat teigė, kad taikėsi į šalių, kurių aviacija bombarduoja „Islamo valstybės“ užimtas teritorijas (kurių, tiesa, beveik nebeliko), piliečius ir krikščionis.

„Saugumo šaltinis agentūrai pranešė, kad ataką <...> surengė „Islamo valstybės“ kariai“, – skelbiama pranešime.

Analitikų vertinimu, atsakomybės prisiėmimas formuluojamas taip, kaip ankstesniais atvejais, kai „Islamo valstybė“ ne tiesiogiai organizavo išpuolius, o juos įkvėpė.

Šri Lankos gynybos ministras anksčiau teigė, kad išpuoliais ekstremistai greičiausiai keršijo už ultradešiniųjų radikalo ataką Naujojoje Zelandijoje, kai mečetėje buvo nušauta 50 žmonių.

Tuo tarpu socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip savižudis sprogdintojas įžengia į Šv. Sebastiano bažnyčią Negombo mieste.

VIDEO: Paviešintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip savižudis sprogdintojas įžengia į bažnyčią

Sprogimo akimirkos, savaime suprantamos, nerodomos, tačiau išpuolis būtent šioje bažnyčioje buvo didžiausias praėjusį sekmadienį ir nusinešė daugiau nei 50 žmonių gyvybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius