Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atsistatydino JAV specialusis pasiuntinys Ukrainai

JAV specialusis pasiuntinys Ukrainai Kurtas Volkeris penktadienį atsistatydino, kai Kongresas jam liepė atsakyti į klausimus apkaltos tyrime dėl prezidento Donaldo Trumpo, pranešė naujienų agentūros AFP šaltinis.
Kurtas Volkeris
Kurtas Volkeris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Informuotas šaltinis, prašęs neatskleisti jo tapatybės, patvirtino žinią apie K.Volkerio atsistatydinimą, kurią pirmasis paskelbė Arizonos valstijos universiteto, kur pasiuntinys vadovauja vienam iš institutų, studentų laikraštis.

Ketvirtadienį paskelbtame informatoriaus skunde buvo pažymėta, jog K.Volkeris buvo susitikęs su Ukrainos aukšto rango pareigūnais, su kuriais neva kalbėjo apie tai, kaip „vykdyti“ D.Trumpo reikalavimus prezidentui Volodymyrui Zelenskiui.

Skunde teigiama, jog D.Trumpas per liepos 25-ąją įvykusį telefoninį pokalbį spaudė V.Zelenskį parūpinti Joe Bideną – vieną iš realiausių pretendentų tapti Demokratų partijos kandidatu 2020-ųjų JAV prezidento rinkimuose – kompromituojančios medžiagos.

Demokratų kontroliuojamų Atstovų Rūmų komitetai K.Volkeriui liepė kitą ketvirtadienį atvykti į žemuosius parlamento rūmus ir atsakyti į parlamentarų klausimus.

Penktadienį paskelbtame laiške įstatymų leidėjai paminėjo D.Trumpo asmeninio advokato Rudy Giuliani įrašą tviteryje, kuriame jis paskelbė momentinę susirašinėjimo nuotrauką, kurioje matyti, jog K.Volkeris rašo apie planus supažindinti jį su V.Zelenskio vyriausiuoju patarėju.

„Jeigu kuris nors iš šių [Valstybės] departamento darbuotojų nustatytu laiku neatvyks į klausymą, tai reikš trukdymą [Atstovų] Rūmų apkaltos tyrimui“, – rašoma valstybės sekretoriui Mike‘ui Pompeo adresuotame laiške.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius