Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsistatydino policininkas, Fergusone nušovęs paauglį

Baltasis policininkas, kuris Sent Luiso priemiestyje Fergusone nušovė neginkluotą juodaodį paauglį, atsistatydino, bet tai nenumalšino įpykusių protestuotojų, kurie reikalauja teisingumo ir reformų.
Juodaodį nušovęs policininkas Darrenas Wilsonas
Juodaodį nušovęs policininkas Darrenas Wilsonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Darrenas Wilsonas atsistatydino priežastimi nurodydamas susirūpinimą vietos gyventojų ir kolegų policininkų saugumu, rodo laiškas, kurį šeštadienį paskelbė vietos žiniasklaida. D.Wilsonas savo laiške rašė, jog viliasi, kad jo atsistatydinimas „sudarys sąlygas bendruomenei pagyti“.

Didžiosios žiuri pirmadienio sprendimas neapkaltinti D.Wilsono ryšium su rugpjūčio 9-osios incidentu, kai jis nušovė 18-metį Michaelą Browną (Maiklą Brauną), išprovokavo kelias dienas trukusį sporadišką smurtą Fergusone ir demonstracijas keliuose dideliuose JAV miestuose.

„Vyliausi tęsti darbą policijoje, bet kitų policijos pareigūnų ir bendruomenės saugumas man yra svarbiausi“, – sakoma 28 metų D.Wilsono laiške.

Dešimtys demonstrantų vėl susirinko prie Fergusono policijos nuovados, nors jis ir nusprendė atsistatydinti; protestuotojai padegė JAV vėliavą ir tyčiojosi iš policijos pareigūnų.

Vienas vyras, pristatęs vardu „Kenny“, sakė: „Esu velniškai pasiutęs. Kiekvieną vakarą mes būsime čia“.

Taip pat įvyko trumpas demonstrantų ir policininkų konfliktas prie vieno baro, bet paskui organizatoriai nuvedė protestuotojus toliau.

Anksčiau šeštadienį maždaug 100 demonstrantų, kurių daugelis yra iš kitų JAV miestų, leidosi į 192 km ilgio „Kelionę už teisingumą“, iš Fergusono priemiesčio, kur gyvena daugiausia juodaodžiai, į Misūrio valstijos sostinę Džeferson Sitį.

Žygių, kuriuos organizavo Nacionalinė asociacija už spalvotųjų pažangą (NAACP), dalyviai reikalauja atleisti Fergusono policijos viršininką, visoje šalyje įgyvendinti policijos reformas ir padaryti galą rasiniam profiliavimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius