-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 27 /14:05

Atsistatydino Slovėnijos premjeras Marjanas Šarecas

Slovėnijos premjeras Marjanas Šarecas pirmadienį paskelbė atsistatydinantis, jo finansų ministrui anksčiau nusprendus pasitraukti iš mažumos vyriausybės.
Marjanas Šarecas
Marjanas Šarecas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Slovėnija

„Su šiais parlamento nariais ir šia koalicija negali išpildyti žmonių lūkesčių“, – per spaudos konferenciją pareiškė jis.

„Sąžiningiausia, ką dabar galėtume padaryti, yra pirmalaikiai rinkimai – atsiklausti žmonių, ar jie manimi pasitiki ir ar nori, kad tęsčiau darbą“, – pridūrė M.Šarecas.

Šis buvęs komikas premjeru tapo 2018 metais.

Kiek anksčiau finansų ministras Andrejus Bertoncelj'is paskelbė atsistatydinantis, penkių partijų koalicijoje kilus vidaus konfliktų.

Gruodį koalicijai vos įstengė paskirti naują plėtros, strateginių projektų ir sanglaudos ministrę, populistinei Slovėnijos nacionalinei partijai sutikus susilaikyti nuo balsavimo.

Šalies prezidentas Borutas Pahoras dabar pradės derybas su parlamento partijomis dėl galimybės kuriai nors ši jų imtis formuoti naują koaliciją, turėsiančią daugumą parlamente.

Privačios televizijos POP TV užsakymu neseniai atliktas viešosios nuomonės tyrimas parodė, kad pirmoje vietoje pagal populiarumą yra „Marjano Šareco sąrašas“ – paramą jam išsakė 15,1 proc. respondentų. Remiantis šios apklausos duomenimis, SDS nuo jo atsilieka vos 1 procentu.

Socialdemokratų partija (SD), jaunesnioji partnerė dabartinėje koalicijoje, ir opozicinė kairiojo sparno partija „Kairė“ („Levica) su 7,2 proc. dalijasi trečia vieta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius