Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atskleisti Romano Abramovičiaus turtai

Pastaruoju metu nuolatos sklido įvairiausios kalbos apie vieno turtingiausių Rusijos žmonių Romano Abramovičiaus turtus, tačiau oficialiai tai niekada nebuvo skelbiama. Artėjant rinkimams paskelbta oficiali milijardieriaus finansinių reikalų ataskaita.
Rusų turtuolis Romanas Abramovičius su savo mergina Darja Žukova ir draugais ilsėjosi San Tropeze.
Rusų turtuolis Romanas Abramovičius su savo mergina Darja Žukova / „Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia „Eurosport“, Rusijos rinkimų komisija informaciją apie R.Abramovičiaus turtą paskelbė dėl to, kad kitą mėnesį jis ketina dalyvauti Čiukotkos regiono parlamento rinkimuose.

Kaip rodo finansiniai duomenys, R.Abramovičiaus finansų imperija išgyvena pakilimą, o „Forbes“ jį laiko ketvirtu pagal turimą turtą žmogumi Rusijoje. Jo turtas vertinamas 11 milijardų svarų sterlingų.

Tačiau R.Abramovičiaus atstovas spaudai Johnas Mannas teigia, kad šie duomenys gali ne visiškai tiksliai atspindėti tikrąją milijardieriaus turto vertę.

Didžioji dalis R.Abramovičiaus turto priklauso jo įmonėms „Millhouse Capital“, „Eucla Investments Limited“, „Primedor International Limited“ bei „Chelsea Limited“, kuriai priklauso ir garsusis futbolo klubas „Chelsea“. Šio klubo vertė yra apie 402,19 mln. svarų sterlingų.

44 metų R.Abramovičiaus atstovas spaudai teigia, kad ši pirmoji išsami ataskaita sustabdys spekuliacijas, kokie turtai jam priklauso.

Žurnalistai pabrėžia, kad daugelį nustebino, jog turtuolis neturi tiek prabangių automobilių, kiek tikėtasi. Jis turi 2010 metų gamybos „Mercedes S500L“ ir „BMW 760Li“, tačiau garaže stovi ir 4 metų senumo „VW Golf“. Bendra R.Abramovičiaus automobilių vertė – 650 tūkst. svarų sterlingų. Anot R.Abramovičiaus atstovo spaudai, turtuolis yra „protingas žmogus“ ir nenori susikurti netinkamo įvaizdžio.

Kur kas mažiau R.Abramovičius kuklinasi pirkdamas nekilnojamąjį turtą. Jis turi septynis namus ar prabangius butus Didžiojoje Britanijoje, tris Prancūzijoje, keturis Rusijoje, vieną Karibuose. Bendra šio turto vertė – 300 mln. svarų sterlingų.

Tiesa, į ataskaitą neįtraukta informacija apie jachtas ir lėktuvus, o būtent šiais pirkiniais Rusijos milijardierius stebina pasaulį. Vis dėlto Rusijos kovotojai už skaidrų verslą ir politiką sveikina ataskaitos viešinimo faktą, Tiesa, jie teigia, kad, ko gero, mes išvydome tik mažą dalelę tikrojo turto, bet galbūt ateityje sužinosime ir daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius