Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atstovų Rūmų pirmininkas žada atblokuoti paramą Ukrainai, bet su tam tikromis sąlygomis

Trečiadienį per pokalbį su respublikonų senatoriais Atstovų Rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas pareiškė, kad Atstovų Rūmai parengs savo paramos Ukrainai įstatymo projektą, tačiau gerokai kitokios formos nei tas, kuriam jau pritarė Senatas, skelbia amerikiečių leidinys „The Hill“.
Naujasis Atstovų rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas
Naujasis Atstovų rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas / „Picture-Alliance“/„Consolidated News Photos“/„Scanpix“

Trečiadienį vakare kalbėdamas su žurnalistais M.Johnsonas nurodė, kad „stengsis, jog Atstovų Rūmai pritartų“ sprendimui dėl paramos Ukrainai, ir supranta, kaip svarbu tai padaryti.

„Niekas nenori, kad nugalėtų Vladimiras Putinas. Manau, kad jis nesustos ties Ukraina... jis ketina eiti toliau į Europą... Šioje situacijoje yra gera ir bloga pusė, gėris prieš blogį, ir Ukraina čia yra auka“, – pažymėjo Atstovų Rūmų pirmininkas.

Jis taip pat pridūrė, kad tai, dėl ko galiausiai susitars Atstovų Rūmai, gali skirtis nuo Senato priimto projekto.

Pasak diskusijoje dalyvavusių senatorių, M.Johnsonas sakė, kad Atstovų Rūmų įstatymo projekte gali būti siūloma parama paskolos arba orientacinės paskolos forma, kad būtų apsaugoti Amerikos mokesčių mokėtojų interesai.

Tai reiškia, kad galimas naujas įstatymo projektas turės gauti pakankamai balsų ir Atstovų Rūmuose, ir Senate.

M.Johnsonas prablilo ir apie priemonių, panašių į jau pasiūlytą respublikono Mike'o McCaulo, sukūrimą, kurios leistų konfiskuoti Rusijos valstybės turtą ir iš likviduoto turto pervesti lėšas į paramos Ukrainai fondą.

Rūmų pirmininkas neužsiminė, ar ketina vėl įvesti kokias nors nuostatas dėl pietinės Jungtinių Valstijų sienos, kuri demokratams vėl gali tapti raudona linija.

Senatorius Johnas Cornynas, vienas iš respublikonų, vasario mėn. balsavusių už Senato lėšų paketą Ukrainai paremti, teigia, kad po šios diskusijos su M.Johnsonu jis yra optimistiškai nusiteikęs.

„Dabar girdėjau, kaip pirmininkas pasakė: „Mes nepaliksime Ukrainos tuščiomis rankomis“ arba panašius žodžius“, – atkreipė dėmesį jis.

Senatorius Kevinas Krameris taip pat patvirtino, jog M.Johnsonas aiškiai išreiškė savo ketinimą padėti Ukrainai.

„Jis gana aiškiai apie tai pasakė“, – pareiškė K.Krameris.

Po susitikimo optimizmo gaidelę tikino išgirdęs ir respublikonas Lindsey Grahamas.

Primename, kad Ukrainos vyriausybė yra pasirengusi sutikti gauti JAV finansinę paramą kreditais, kad paspartintų jos patvirtinimą Kongrese.

JAV valstybės departamentas, komentuodamas pagalbos paskolos forma idėją, pareiškė, kad „visiško karo kontekste Ukrainai nederėtų užkrauti milijardinės užsienio skolos naštos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius