Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Audra Eta pasiekė Kubą, Gvatemaloje ieškoma aukų

Sustiprėjusi atogrąžų audra Eta ankstų sekmadienio rytą pasiekė Kubos krantus ir vėliau turėtų judėti pietinės Floridos dalies link, prieš tai Centrinėje Amerikoje, kurią užklupo būdama uraganas, nusinešusi dešimčių žmonių gyvybes.
Gelbėtojai Gvatemaloje
Gelbėtojai Gvatemaloje / „Scanpix“/AP nuotr.

Daugiau nei šimtas žmonių Centrinėje Amerikoje yra laikomi dingusiais be žinios.

Eta pasiekė Kubą gelbėtojams Gvatemaloje vis dar ieškant žmonių, kuriuos palaidojo didžiulės liūčių sukeltos purvo nuošliaužos. Vietos valdžia skelbia, kad jau patvirtinta 15 aukų, o mažiausiai 109 žmonės yra laikomi dingusiais.

Popiežius Pranciškus sekmadienį kalbėjo apie Centrinės Amerikos gyventojus, „nukentėjusius nuo siaubingo uragano, kuris pražudė daug žmonių ir pridarė žalos, taip dar labiau pablogindamas jau ir taip sunkią padėtį dėl pandemijos“.

Kreipdamasis į tikinčiuosius Šv. Petro aikštėje pontifikas meldė „Dievo priimti mirusiuosius, paguosti jų šeimas ir palaikyti visus, susidūrusius su išbandymais, ir tuos, kurie daro viską, kad padėtų“.

JAV Nacionalinis uraganų centras (NHC) yra paskelbęs perspėjimų dėl audros Pietų Floridoje ir Floridos salose. Taip pat stebima, ar audra vėl nesustiprės iki uragano.

NHC skelbia, kad sekmadienio rytą Eta buvo už maždaug 95 km į pietvakarius nuo Kanagvos Kuboje ir judėjo šiaurės-šiaurės rytų kryptimi 19 km per valandą greičiu. Maksimalus vėjo greitis sumažėjo iki 95 km per valandą.

Prognozuojama, kad Floridos salas ir Pietų Floridą stichija pasieks vėlų sekmadienio vakarą arba pirmadienį.

Antradienį Eta smogė šiaurinei Nikaragvos pakrantei, kurią pasiekė kaip 4 kategorijos uraganas. Audros atneštos smarkios liūtys ir potvyniai nuniokojo skurdžius pakrantės rajonus ir sugriovė ištisus kaimus.

Po dviejų dienų Eta pasiekė Hondūrą, susilpnėjusi iki atogrąžų depresijos, o vėliau smogė Gvatemalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius