Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Audra Leslie smogė Portugalijai ir Ispanijai

Audra Leslie, kurios vėjo greitis siekia beveik 180 km per val., ankstų sekmadienio rytą smogė Portugalijai, kur šimtai tūkstančių žmonių liko be elektros, ir nešė smarkias liūtis toliau, į Ispaniją, pranešė pareigūnai.
Uragano Leslie padariniai Lisabonoje
Uragano Leslie padariniai Lisabonoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Regionas aplink Portugalijos sostinę Lisaboną, Leiriją ir Koimbrą nukentėjo labiausiai. Audra vartė medžius, apgadino automobilių ir namų, kai kur sukėlė potvynių.

Rugsėjo 23 dieną susiformavusi Leslie buvo pavadinta uraganu „zombiu“. Kelias savaites ji klaidžiojo Atlanto vandenyne. Baimintasi, kad „Leslie“ taps stipriausia audra regione per daugiau nei 150 metų, tačiau prieš pasiekdama Portugalijos krantus ji susilpnėjo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Audra Leslie Portugalijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Audra Leslie Portugalijoje

„Dabar tai yra posttropinė audra, kuri jau toli šalies šiaurėje, – vietos naujienų agentūrai „Lusa“ sakė Meteorologijos instituto vadovas Jorge Miranda (Žoržė Miranda). – Vis dar lyja, tačiau viskas greit sugrįš į įprastas vėžes.“

Portugalijos tarnybos ragina pakrantėse gyvenančius žmones likti namie dėl stipraus vėjo, kurio greitis siekia 176 km per valandą. Žvejams nurodyta grįžti iš jūros į artimiausią uostą. O Portugalijos aviakompanija TAP atšaukė septynis skrydžius į Lisaboną ir iš jos.

Per visą istoriją nuo Atlanto vandenyno iki šio regiono yra atkeliavę tik penki uraganai. Per pastaruosius 176 metus tik uraganas „Vince“ smogė Pirėnų pusiasaliui: 2005 metais jis pasiekė pietinę Ispanijos dalį, rodo meteorologų duomenys.

Praėjusių metų spalį į šiaurę nuo Portugalijos ir vakarinės Ispanijos dalies keliavusio uragano Ophelia atnešti vėjai kurstė per karščio bangą kilusius miškų gaisrus, per kuriuos žuvo maždaug 40 žmonių.

Ophelia vėliau smogė Airijai, kur kaip galinga audra nusinešė tris gyvybes.

Praėjusį antradienį gausus lietus sukėlė staigių potvynių atostogautojų pamėgtoje Ispanijos Maljorkos saloje. Žuvo 12 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius