Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Audros Vokietijoje: perkūnija ir žaibai paralyžiavo traukinių eismą, sudeginta kiaulių ferma

Antradienio vakarą daugelyje Vokietijos regionų griaudėjo smarki perkūnija, sustabdžiusi geležinkelių transporto eismą pagrindinėse šalies magistralėse. Audringas oras šalyje vyraus ir toliau, tad chaoso nebus išvengta, skelbia „Spiegel“.
Antradienį dangų raižė žaibai ir perkūnija.
Antradienį Vokietijos dangų raižė žaibai ir perkūnija. / AFP/Scanpix nuotr.

Pastarąsias keletą savaičių Vokietijoje buvo daug karščiau nei įprasta. Nenuostabu, kad ir perkūnija pastarosiomis dienomis buvo daug smarkesnė nei paprastai. 

Sekmadienį perkūnija paralyžiavo traukinių eismą pietų Vokietijoje, antradienį gamtos šou tęsėsi. Didžiulės audros užklupo rytinę ir pietinę šalies dalis, stiprus vėjas vartė medžius ir privertė traukinius likti stotyse.

Itin sudėtinga buvo keliauti Frankfurto regione. Antradienio vakarą buvo atšaukti kone visi tolimieji reisai iš ir į miestą, iš dalies nutrauktas greitųjų traukinių eismas tarp Miuncheno ir Berlyno. Audrai pažeidus pastatą buvo uždaryta ir Frankfurto oro uosto geležinkelio stotis. 

Vėjui išvertus kelis didelius medžius antradienį kelias valandas nekursavo ir traukiniai tarp Berlyno ir Hamburgo. Dėl atšauktų kelionių stotyse įstrigo tūkstančiai keliautojų. Linija Berlynas-Hamburgas vėlai vakare buvo atidaryta, kitos trasos liko užblokuotos ilgiau.

Laukiama daugiau audrų

Nepaisant didelio vėjo ir smarkaus lietaus, Frankfurto oro uostas buvo uždarytas palyginti trumpai, vos pusvalandį. „Tai įprasta esant tokiai stipriai audrai, žaibuojant ir pučiant stipriam vėjui“, – sakė oro uosto atstovas. 

Žaibai antradienį Vokietijoje pridarė nemažų nuostolių, didžiausi užfiksuoti Bavarijoje. Žaibas trenkė į ūkį Feldkirchene, kuris įsikūręs visai šalia Miuncheno. Įsiplieskė didžiulis gaisras, pražudęs 250 kiaulių. Rėgensburge žaibas pataikė į namą. Nukentėjo daug automobilių savininkų, mašinas suniokojo užvirtę medžiai. Nuo krentančių šakų Bavarijoje nukentėjo ir keli žmonės. 

Audros sukeltas chaosas antradienį vyravo ir Berlyne. Ugniagesiai nuo 22 val. vakaro iki vidurnakčio buvo iškviesti 180 kartų. Anot gaisrininkų atstovo, vokiečius ištiko įvairios bėdos – užtvino rūsiai, virto medžiai, patvino gatvės. 

Šalyje laukiama ir daugiau audrų. Trečiadienį prognozuojama stipri perkūnija. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius