Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Audrys Juozas Bačkis: skaudu, kad traukiasi tikrai didis popiežius

Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis apgailestauja dėl popiežiaus Benedikto XVI sprendimo trauktis iš pareigų. Anot jo, tai buvo labai intelektualus Katalikų bažnyčios vadovas.
Kardinolas Audrys Juozas Bačkis
Kardinolas Audrys Juozas Bačkis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Lenkiu galvą prieš dabartinio popiežiaus sprendimą. Jis parodo, kad jo intelektas nepaprastas, kultūra nepaprasta, jis pajėgia visur eiti, bet gal jau kūnas nebetarnauja. Man skaudu, tai buvo tikrai didis popiežius – savo pasaulio dydžiu, savo kultūra. Jis mokėjo kalbėti visiems – ir musulmonams, ir vokiečiams, ir anglams (...) jis labai ramiai, labai šaltai, neužgauliojančiai pasakydavo tiesą. Aš gerbiu jo sprendimą“, – pirmadienį žurnalistams sakė A.J.Bačkis, komentuodamas popiežiaus sprendimą.

Jis prisiminė, kaip buvęs Katalikų bažnyčios vadovas, popiežius Jonas Paulius II taip pat svarstė galimybę trauktis iš pareigų dėl prastos sveikatos.

„Atsižvelgdamas į sveikatos būklę ir atsakomybę, kuri yra, tą klausimą buvo sau uždavęs popiežius Jonas Paulius II, bet jis buvo įsitikinęs: gavau tarnystę – žinote, koks jo buvo gyvenimas, į jį ir šovė ir visa kita, – ir turiu savo kryžių nešti iki galo. Jis liko kaip pavyzdys, kaip galima žmogui su negalia, ligoniui vis tiek tarnauti viešpačiui“, – kalbėjo kardinolas.

A.J.Bačkis dalyvaus konklavoje renkant naują Šventąjį Tėvą.

„Lietuva dabar turi teisę per mane balsuoti, rinkti naują popiežių. Manau, čia Dievo veikimas. Dievas žino, kas bus, ir mes turėsime atrasti Dievo valią“, – kalbėjo dvasininkas.

Popiežius Benediktas XVI pirmadienį paskelbė, kad vasario 28 dieną atsistatydins, nes dėl savo amžiaus nebegali eiti šių pareigų, pranešė Vatikanas ir pridūrė, kad naujas popiežius turėtų būti išrinktas iki Velykų.

Šis precedento per dabartinę Katalikų Bažnyčios istoriją neturintis įvykis reiškia, kad Benediktas XVI taps pirmuoju per beveik 600 metų atsistatydinusiu popiežiumi.

Praėjusį kartą popiežius atsistatydino 1415 metais – tuometinis pontifikas Grigalius XII pasitraukė pagal susitarimą Vakarų schizmai dėl konkuruojančių pretendentų į popiežius užbaigti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius