Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukodami saviškį Kinijos komunistai demonstruoja apsivalymą

Viename didžiausių politinių skandalų Kinijoje per keletą dešimtmečių buvusiai kylančiai komunistų partijos žvaigždei Bo Xilai`ui pateikti kaltinimai korupcija, kyšių ėmimu ir įgaliojimų viršijimu. Byla vadinama išbandymu naujai šalies valdžiai, pasiryžusiai kovoti su korupcija.
buvęs Komunistų partijos lyderis Bo Xilai
Buvęs Komunistų partijos lyderis Bo Xilai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Honkongas

Bo Xilai`us laikytas kandidatu į Politinio biuro nuolatinį komitetą – vieną aukščiausių Kinijos valdžios organų. Jis išsiskyrė iš kitų pilkų Kinijos politikų savo charizma, ambicingumu ir pomėgiu pasireklamuoti.

30 mln. pietvakarių Kinijos didmiesčio Čongčingo gyventojų jį garbino dėl populistinių kalbų, kampanijų prieš nusikalstamumą. Tikėtasi, kad Bo Xilai`aus kairiosios idėjos išpopuliarės visoje šalyje.

Viskas prasidėjo nuo to, kai Bo Xilai`ui pavaldus policijos vadovas ir jo dešinioji ranka Wang Lijunas pabėgo į JAV konsulatą prašyti prieglobsčio. Ten jis davė parodymus apie britų verslininko Neilo Haywoodo mirtį – paaiškėjo, kad prie jos prisidėjęs Bo Xilai`us. Britą esą nunuodijo jo žmona Gu Kailai, o politikas padėjo tai nuslėpti. Gu Kailai įkalinta iki gyvos galvos, o Bo Xilai`us išmestas iš partijos.

Jis jau ilgiau nei metus nesirodė viešumoje.

„Nauja partijos vadovybė nori pagreitinti reikalus ir užbaigti jo bylą. Taip jiems pavyktų pasiekti tam tikrą vienybę“, –teigė politikos analitikas Zhang Lifanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius