-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukščiausia Tailando saugumo institucija priims sprendimą dėl sulaikytos rusų grupės

Tailando ministras pirmininkas ir saugumo vadovai ruošiasi priimti sprendimą dėl disidentų iš Rusijos ir Baltarusijos roko grupės, sulaikytos dėl kaltinimų pažeidus imigracijos įstatymus, trečiadienį pranešė šalies užsienio reikalų ministras.
JACK TAYLOR / AFP
JACK TAYLOR / AFP

Kai kurie vis garsiau ragina nedeportuoti jų į Rusiją.

Praėjusią savaitę Tailando pareigūnai sulaikė karą Ukrainoje ir Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną kritikuojančios grupės „Bi-2“ narius, kurie koncertavo pietinėje Puketo saloje, populiarioje tarp Rusijos poilsiautojų.

Žmogaus teisių organizacija „Human Rights Watch“ (HRW) teigė, kad grįžę į Rusiją jie būtų persekiojami, ir atkreipė dėmesį į rusų užsienio reikalų ministerijos atstovės spaudai komentarus, kuriuose grupė kaltinama „terorizmo rėmimu“.

„Nacionalinio saugumo taryba nagrinėja šį klausimą ir aiškinasi detales, įskaitant grupės narių vardus ir tautybes“, – žurnalistams sakė Tailando užsienio reikalų ministras Parnpree Bahiddha-Nukara (Parnpris Bahida-Nukara).

Keli „Bi-2“ nariai turi dvigubą pilietybę, tarp jų – Australijos ir Izraelio.

„Jei grupės nariai nepažeidė jokių įstatymų, mes negalime jų tiesiog deportuoti, nes tam galioja tarptautiniai įstatymai, – sakė P. Bahiddha-Nukara. – Tačiau jei jie pažeidė įstatymus, turime veikti pagal teisines procedūras.“

Nacionalinio saugumo tarybai pirmininkauja premjeras Srettha Thavisinas (Sreta Tavisinas), į jos sudėtį įeina aukšto rango ministrai ir kariuomenės bei policijos pareigūnai.

Tai svarbiausia karalystės institucija, koordinuojanti nacionalinio saugumo politiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius