Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aukso amžius baigėsi – užsienio firmoms Kinija didelio pelno nebeneša

„A.H. Beard“, jau 123 metus veikiantis prabangių čiužinių gamintojas, įsikūręs Australijoje, į Kiniją pradėjo dairytis maždaug 2010 metais.
Prekybos centras Kinijoje
Prekybos centras Kinijoje / „The New York Times“/GIULIA MARCHI nuotr.

Tuo metu ši šeimai priklausanti įmonė savo vidaus rinkoje susidūrė su didele konkurencija dėl pigių užsienyje pagamintų čiužinių. Kinija, turinti 1,4 milijardo vartotojų ir augančią vidurinę klasę, mėgstančią aukščiausios kokybės prekių ženklus, atrodė gera vieta plėtrai.

Toks pasirinkimas pasiteisino.

Pirmąją parduotuvę Kinijoje kompanija atidarė 2013 metais. Iki koronaviruso pandemijos pardavimai šalyje kasmet augo daugiau nei 30 procentų. Šiuo metu Kinijoje yra 50 „A.H. Beard“ parduotuvių, be to, planuojama atidaryti dar 50.

Tačiau kaip ir dauguma Kinijoje šiuo metu veikiančių užsienio kompanijų, „A.H. Beard“ ėmė atidžiau svarstyti savo strategiją.
Griežta Pekino politika COVID-19 atnešė verslui didelių nuostolių. Bendrovės eksportas į Kiniją nebeauga.

Šį mėnesį Kinijos pareigūnai paskelbė, kad ekonomika augo lėčiausiu tempu nuo pirmųjų pandemijos dienų. Nedarbas didelis, būsto rinka išgyvena krizę, o nervingi vartotojai, gyvenantys su nuolatine uždarymo ir masinio testavimo grėsme, neišlaidauja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius