Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australija įspėjo savo piliečius Honkonge dėl sulaikymo pavojų, pratęsė honkongiečių vizas

Australija ketvirtadienį perspėjo savo piliečius Honkonge dėl pavojaus būti sulaikytiems, taip pat pratęsė šalyje gyvenančių honkongiečių vizų galiojimą ir sustabdė ekstradicijos susitarimą su šiuo miestu dėl Kinijos patvirtinto „neaiškiai apibrėžto“ naujo saugumo įstatymo.
Honkongas
Honkongas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Atnaujintame įspėjime dėl kelionių, kuris tikriausiai supykdys Pekiną, Australijos užsienio reikalų ministerija savo piliečius paragino „apsvarstyti savo poreikį likti Honkonge“, jei jiems kelia nerimą naujasis įstatymas.

Australijos premjeras Scottas Morrisonas sakė, kad dėl naujojo teisės akto, kuris „iš esmės keičia aplinkybes“ pusiau autonominiame mieste, buvo priimtas sprendimas stabdyti ekstradicijos susitarimo su Honkongu galiojimą.

Be kita ko, ketvirtadienį penkeriems metams buvo pratęstos maždaug 10 tūkst. Australijoje gyvenančių honkongiečių vizos.

S.Morrisonas nurodė, kad šiuo metu Australijoje gyvenantiems Honkongo piliečiams, turintiems studijų ar laikino darbo vizas, bus pasiūlyta galimybė gauti nuolatinį leidimą gyventi.

Praėjusią savaitę Kinija patvirtino saugumo įstatymą Honkongui, skirtą nuslopinti prodemokratinį judėjimą šiame pusiau autonominiame mieste. Šis teisės aktas numato bausmes už keturių rūšių nusikaltimus, keliančius pavojų nacionaliniam saugumui: ardomąją veiklą, raginimus atsiskirti, terorizmą ir susimokymą su užsienio jėgomis.

Nacionalinio saugumo įstatymas yra radikaliausias Honkongo valdymo pokytis nuo 1997 metų, kai Britanija jį grąžino Kinijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius