Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australija nori blokuoti Vladimiro Putino dalyvavimą „G – 20“ susitikime Brisbene

Australija sieks įkalbėti „G – 20” šalių atstovus NATO viršūnių susitikime Velse, kad šios grupės susitikime lapkritį Brisbene būtų blokuojamas Vladimiro Putino dalyvavimas, praneša TV kanalo „Dozhd“ naujienų svetainė.
Taikinys su Rusijos prezidento Vladimiro Putino portretu
Taikinys su Rusijos prezidento Vladimiro Putino portretu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kanbera yra šių metų „G – 20” šalių susitikimo organizatorė, bet negali viena, be kitų šalių pritarimo, vienam iš į grupę įeinančių valstybių lyderių atimti dalyvavimo teisę. „G – 20” grupei priklauso Australija, Argentina, Brazilija, Didžioji Britanija, Vokietija, Indija, Indonezija, Italija, Kanada, Meksika, Kinija, Rusija, Saudo Arabija, JAV, Turkija, Pietų Korėja, PAR, Japonija ir ES. „G – 20” tenka apie 90 proc. viso pasaulyje sukuriamo BVP.

Australijos užsienio reikalų ministrė Julie Bishop teigė, kad pagrindinės susitikimo Kardife temos bus krizė Irake ir Sirijoje bei karas Ukrainoje. Jos teigimu, taip pat bus aptartas Rusijos lyderio nedalyvavimas susitikime Brisbene. Australijos ministrė šį klausimą siekia aptarti su JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry ir kitais aukštais Vašingtono pareigūnais. Teigiama, kad JAV pritarė šiai idėjai ir anksčiau, jeigu Maskva nenorės pakeisti savo pozicijos Ukrainos atžvilgiu.

Australijos vyriausybė pirmadienį sugriežtino sankcijas Rusijai ir nuo šiol į šią šalį draudžiama eksportuoti ginklus ir įrangą, reikalingą naftos išgavimui. Be to, Rusijos valstybiniams bankams užkirstas priėjimas prie Australijos kapitalo rinkos, taip pat Australijos įmonės nebegali investuoti okupuotame Kryme arba palaikyti santykių su juo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius