Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australija rengiasi dideliems potvyniams

Australija šeštadienį rengiasi liūtims ir potvyniams, nes žemyno šiaurę ir šiaurės rytus pasiekė du ciklonai, jau padaryta žalos namams ir elektros perdavimo linijoms, bet žmonės nenukentėjo.
Australija
Australija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Armija yra pasirengusi prisidėti prie valymo darbų Kvinslando valstijoje šalies šiaurės rytuose, kur penktadienį gausų lietų atnešė ciklonas „Marcia“, kurio vėjų greitis viršijo 200 km per valandą.

Meteorologai perspėjo dėl stipraus vėjo, liūčių ir potvynių kylant upių vandens lygiui, bet pareigūnai sakė, kad audros poveikis buvo mažesnis nei tikėtasi.

„Šiuo metu visi lengviau atsikvepia, kad neprarasta gyvybių“, – Kvinslando sostinėje Brisbane sakė valstijos premjerė Annastacia Palaszczuk.

Tačiau dauguma valdų Kvinslando šiaurėje esančiuose Rokhamptono ir Jepūno miestuose liko be elektros, pridūrė ji.

Gausiausias lietus prognozuojamas sekmadienį, audrai sparčiai judant atgal, jūros link.

Rokhamptone ilgos eilės nusidriekė prie vienintelės degalinės, kurioje nedingo elektra. Žmonės nori prisipilti automobilių bakus ir gauti degalų elektros generatoriams.

Norėdami pasiekti kelis dar veikiančius bankomatus, gyventojai turėjo laviruoti tarp išverstų medžių ir elektros stulpų.

Ciklonas iš namų išginė Demelzą ir Shauną Bischoffus su trimis vaikais. „Jaučiausi taip, tarsi visas namas sugrius“, – sakė Demelza, pasakodama, kaip šeimai per audrą teko bėgti iš kambario į kambarį.

„Ėmė darytis išties blogai, skardinis stogas ėmė kilnotis, lubos persprogo, – pasakojo ji. – Tada mes prisiglaudėme po virtuvės stalu, visur aplink apsitvėrę čiužiniais“.

Jau grįžusi į namus šeima sode dėliojo baldus ir drabužius, kad išdžiūtų karštoje saulėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius