Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijoje – dar viena gaisrų banga

Dar daugiau Australijos gyventojų buvo priversti palikti savo namus, kai atsinaujinę krūmynų gaisrai sunaikino mažiausiai vieną namą ir sužeidė du ugniagesius, praneša BBC.
Gaisrininkai pildosi vandens atsargas
Ugniagesiai pildosi vandens atsargas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Stiprūs vėjai ir ypač dideli karščiai gena ugnį miestų, esančių Melburno rytuose ir šiaurės vakaruose, link. Naujų gaisrų banga kilo vos užgesinus prieš porą savaičių Viktorijos valstiją siaubusias ir 210 gyvybių nusinešusias liepsnas .

Sekmadienį Australijoje buvo valstybinė gedulo diena, per kurią pagerbtos gaisrų aukos. Karalienės Elžbietos II vardu ceremonijoje dalyvavusi princesė Anne aplankė krūmynų gaisrus kontroliuojantį centrą Melburne, taip pat susitiko su nuo jų nukentėjusiais žmonėmis.

Oficialus nukentėjusiųjų skaičius padidėjo pirmadienį, kai Strathevano – vienos iš labiausiai gaisrų nuniokotos teritorijos, kurioje dingo 43 žmonės – gyventojas mirė ligoninėje.

Australijoje pradėtas didžiausias šalies istorijoje tyrimas dėl galimo tyčinio gaisrų sukėlimo. Vienam vyrui jau pateikti kaltinimai sukėlus vieną gaisrą. Policija įtaria, kad dar mažiausiai vienas gaisras taip pat buvo tyčinis.

Suvienijo gedulas

Sekmadienį visoje Viktorijos valstijoje skambėjo bažnyčių varpai. Jų garsais prasidėjo nacionalinė gedulo diena. Pagrindinėje ceremonijoje Melburne dalyvavo Australijos valdžios atstovai, gaisrų aukos, ugniagesiai, taip pat princesė Anne.

Australijos premjeras Kevinas Ruddas pažadėjo, kad sunaikintos bendruomenės bus atkurtos. Jis taip pat pažymėjo, kad iki pusės koto vėliavos bus iškeltos kiekvieną vasario 7-ąją. Tądien gaisrų aukos taip pat bus pagerbtos tylos minute.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius