-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijoje dingusi septynmetė veikiausiai tapo krokodilo auka

Australijos policija, ieškanti vienos dingusios ir, kaip baiminamasi, krokodilo auka galėjusios tapti septynmetės, šeštadienį pranešė, kad vieno trijų metrų ilgio roplio pilve radusi į žmogaus kūno dalis panašių liekanų ir kad tai yra „širdį draskanti“ žinia.
Krokodilas
Krokodilas / Fotolia nuotr.

Didelė šios mergaitės paieškų operacija buvo pradėta vos prašvitus. Dingusioji paskutinį kartą buvo matyta penktadienio vakarą besimaudanti natūraliame vandens telkinyje prie atokios stovyklos už maždaug 340 kilometrų į rytus nuo Darvino miesto.

Mergaitė tuo metu plaukiojo su kitais vaikais ir vienu suaugusiuoju.

„Liudininkai pasakojo policijai, kad krokodilas puolė vieną suaugusį vyrą, o vėliau nutempė po vandeniu mergaitę, – sakė policijos vyresnysis seržantas Shaunas Gillas. – Manoma, kad tas krokodilas buvo apie 2-3 metrų ilgio.“

Policija tame vandens telkinyje prie Gumarirngbango stovyklos šeštadienį nušovė trijų metrų ilgio krokodilą, kurį išskrodus skrandyje buvo rasta į žmogaus palaikus panašių liekanų.

„Tolesni teismo medicinos tyrimai bus atlikti Darvine, siekiant nustatyti, ar tos liekanos priklauso žmogui, o jeigu taip – nustatyti to asmens tapatybę, – pridūrė Sh.Gillas. – Dabar tai tiriama, o koroneris parengs ataskaitą.“

Penktadienį policijos ir savanorių pradėtos mergaitės paieškos nebuvo sėkmingos, todėl daugiau policijos pareigūnų buvo atskraidinti į šią atokią vietovę, esančią už maždaug 100 kilometrų nuo aborigenų gyvenvietės Maningridos.

„Visi, dalyvaujantys šiose paieškose, dirbo labai sunkiomis sąlygomis. Šis įvykis širdį draskantis (mergaitės) šeimai ir bendruomenei“, – sakė Sh.Gillas.

Briaunagalviai krokodilai, užaugantys iki septynių metrų ilgio ir galintys sverti per toną, yra gausiai paplitę šiaurės Australijos atogrąžų regione.

Šie gyvūnai yra saugomi nuo praeito amžiaus 8-ojo dešimtmečio; jų nuolat daugėjo, taip pat dažniau pasitaiko žmonių užpuolimų.

Manyta, kad vietovėje, kurioje dingo mergaitė, krokodilai negyvena; todėl vietos gyventojai manė, jog minėtame vandens telkinyje maudytis saugu.

Tačiau Šiaurinės Teritorijos policija paragino gyventojus ir lankytojus neprarasti budrumo, perspėjusi, kad „krokodilų pavojus yra tikras“.

Kasmet Australijoje briaunagalviai krokodilai sudrasko vidutiniškai po du žmones; kartą vienas šių plėšrių roplių tikriausiai nužudė baržos kapitoną, kurio lavonas buvo rastas atokiuose šiaurės Australijos vandenyse pernai gruodį.

Pernai gegužę Šiaurinėje Teritorijoje vienas australas žvejys matyt irgi tapo stambaus krokodilo auka, kai stovėjo įsibridęs iki krūtinės vandenyje.

54 metų vyro daiktai, tarp kurių buvo piniginė ir meškerė, buvo rasti Elčo saloje, už maždaug 515 kilometrų į rytus nuo Darvino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius