Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Australijoje grupė europiečių perdozavo vaistų, dviejų prancūzų būklė kritinė

Australijoje grupė europiečių perdozavo vaistų ir devyni jų pateko į ligoninę, du prancūzai penktadienį tebekovojo dėl savo gyvybės.
Narkotikai.
Milteliai / scanpix.lt nuotr.

Nustatyta, kad balti milteliai, kuriuos Perto mieste antradienį devyni europiečiai įtraukė per nosį, buvo paprastas receptinis vaistas hioscinas (skopolaminas), naudojamas nuo įvarių negalavimų, pavyzdžiui, pykinimo kelionės metu, praneša Vakarų Australijos valstijos tarnybos.

Du Prancūzijos piliečiai, 22 ir 25 metų amžiaus, yra kritinės būklės, jie gydomi Karališkosios Perto ligoninės intensyviajame skyriuje, o vienai Vokietijos pilietei sukelta dirbtinė koma, jos būklė yra rimta, bet stabili, sakė valstybinis sveikatos departamentas.

Nukentėjusieji patyrė stiprų poveikį įkvėpę vaisto, kurį, kaip jie sakė tarnyboms, palaikę kokainu. Pasak jaunuolių, milteliai buvo atsiųsti į namus siuntinyje, adresuotame anksčiau name gyvenusiam asmeniui.

Valstijos sostinėje esančio namo gyventojas antradienio naktį grįžęs namo ir pamatęs, kas vyksta, iškvietė pagalbą. Jeigu ne jo skubūs veiksmai, trys minėti asmenys, ar net daugiau, būtų mirę, sakė Karališkosios Perto ligoninės klinikinės toksikologijos gydytoja Jessamine Soderstrom.

Kiti nukentėję – Prancūzijos, Vokietijos, Italijos ir Maroko pilietybės asmenys – tarp 21 ir 25 metų amžiaus, jau paleisti iš ligoninės.

Kai kurie jų vėl buvo namie trečiadienį ir ketvirtadienį, atrodė atsipalaidavę ir šypsojosi, bet atsisakė kalbėtis su žiniasklaida.

Nukentėjusieji patyrė stiprų poveikį įkvėpę vaisto, kurį, kaip jie sakė tarnyboms, palaikę kokainu. Pasak jaunuolių, milteliai buvo atsiųsti į namus siuntinyje, adresuotame anksčiau name gyvenusiam asmeniui.

Su žiniasklaida kalbėję kaimynai apibūdino bauginantį vaizdą, kai devynios greitosios išvežė septynis vyrus ir dvi moteris. Iš namo jie buvo išvesti paklaikę ir „stiklinėmis akimis“. Vienas vyrų elgėsi agresyviai ir kumščiais smūgiavo į orą, pasakojo kaimynai.

Pacientai buvo paralyžiuoti, pulsas padažnėjęs, aukšta kūno temperatūrą, matė haliucinacijas, negalėjo kalbėti, kliedėjo, sakė Karališkosios Perto ligoninės greitosios gydytojas Davidas McCutcheonas.

Pasak D.McCutcheono, dar per anksti spręsti, ar pacientų organizmui padaryta ilgalaikė žala.

Yra žinoma, kad hioscinu piktnaudžiaujama, kaip rekreaciniu narkotiku, bet jis laikomas itin pavojingu. Policijos komisaro pavaduotojas Gary Budge sakė, kad toliau tiriamas narkotikų šaltinis.

Vietos savivaldybė tiria ar namo savininkai teisėtai nuomojo namą kaip viešbutį turistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius