Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijoje iškirtus plantaciją nugaišo dešimtys koalų

Australijoje užmigdyta dešimtys koalų, dar 80 gydomos dėl patirtų sužeidimų ir bado po to, kai jų buveinėje buvo iškirsti medžiai. Šalies vyriausybė pirmadienį inicijavo tyrimą.
Gaisrai Australijoje naikina koalų populiaciją
Gaisrai Australijoje naikina koalų populiaciją / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Viktorijos aplinkos departamentas nurodė, kad šios valstijos aplinkosaugos kontrolės tarnyba tiria eukaliptų plantacijoje netoli Portlando miesto įvykusį didelio masto incidentą, per kurį nugaišo dešimtys koalų.

VIDEO: Dviratininkai nematė nieko panašaus: ištroškusi koala sustabdė juos prašydama atsigerti

„Jei bus nustatyta, kad tai įvyko dėl sąmoningų žmogaus veiksmų, tikimės, kad aplinkosaugos kontrolierė tučtuojau imsis veiksmų prieš kaltininkus“, – pažymėjo departamentas.

VIDEO: Širdį veriantys vaizdai iš Australijos patvirtina katastrofišką realybę: pakelę nuklojo šimtai pražuvusių gyvūnų

Pagal įstatymus, skirtus apsaugoti Australijos gyvūniją ir augaliją, atsakingi asmenys gali sulaukti didelių baudų.

Pasak Aplinkos departamento, savaitgalį iš plantacijos į veterinarijos įstaigas buvo išvežta maždaug 80 koalų, o kitas teko užmigdyti.

„Gyvūnijos ir augalijos gerovės vertinimą teiks kvalifikuoti gyvūnų globėjai ir veterinarijos gydytoja, jie taip pat spręst dėl pagalbos skubumo nustatymo“, – rašoma departamento pranešime.

„Planuojama perkelti likusius gyvūnus už [plantacijos] ribų, jeigu jų būklė bus pakankamai gera, kad būtų galima juos perkelti“, – priduriama jame.

Aplinkosaugos aktyvistų grupė „Friends of the Earth“ pareiškė, kad plantacija buvo iškirsta gruodį – tas incidentas apibūdinamas kaip „žudynės“, per kurias nugaišo ar buvo sužeista šimtai koalų.

Organizacijos teigimu, incidento mastas paaiškėjo vietos gyventojams pastebėjus, kad pastarosiomis dienomis buldozeriai į krūvas stumdė negyvas koalas.

Apie įvykį pranešta niokojantiems krūmynų gaisrams sunaikinus didelius ruožus koalų arealų Australijos pietryčiuose ir pražudžius tūkstančius gyvūnų, kuriems ir taip jau yra iškilusi išnykimo grėsmė.

Australijos miško produktų asociacija tvirtina, kad vienas miškų ūkio darbų rangovas, lankydamasis griežtų gamtosaugos taisyklių, lapkritį nuėmė derlių minėtos plantacijos teritorijoje. Asociacijos teigimu, likę medžiai buvo iškirsti vėliau, kai rangovo darbuotojai paliko sklypą.

„Lieka neaišku, kas buldozeriais išvartė medžius, kai ant jų, matyt, buvo koalų, bet visiškai akivaizdu, kad tai nebuvo kuri nors plantacijų ūkio ar miškininkystės įmonė“, – pareiškė asociacijos generalinis direktorius Rossas Hamptonas.

„Palaikome visus tuos, kurie reikalauja, kad kaltininkas būtų nubaustas pagal visą įstatymų griežtumą“, – tvirtino jis.

Ši miškininkystės pramonės lobistų grupė taip pat pažadėjo atlikti atskirą tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius