Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijoje mirė ryklio užpultas vyras

Nepaisant „nepaprastai drąsių“ banglentininkų ir kitų į pagalbą atskubėjusių žmonių pastangų, Australijoje mirė ryklio užpultas vyras, sekmadienį pranešė pareigūnai.
Ryklys prie Australijos pakrantės
Ryklys prie Australijos pakrantės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak medikų, vyrą, kuriam, manoma, buvo per 20 metų, ryklys sudraskė Emeraldo paplūdimyje, esančiame netoli Kofs Harboro, maždaug už šešių valandų kelio į šiaurę nuo Sidnėjaus.

Gelbėtojų ekipažai, tarp jų ir sraigtasparniu atskridusi medikų brigada, į įvykio vietą atskubėjo sekmadienį prieš pat 11 val. ryto vietos laiku.

Naujojo Pietų Velso greitosios pagalbos inspektorius Chrisas Wilsonas sakė, kad atvykę medikai rado vietos banglentininkus ir įvykio liudininkus, bandančius išgelbėti ryklio užpultą vyrą. Pasak jų, šie žmonės elgėsi „nepaprastai drąsiai labai sudėtingoje situacijoje“.

„Pacientui buvo kritiškai sužalota ranka... Nepaisant visų aplinkinių, greitosios medicinos pagalbos ir kitų skubios pagalbos tarnybų pastangų, paciento atgaivinti nepavyko“, – sakė jis.

Kofs Harboro gelbėtojų tarnyba pranešė, kad dėl incidento paplūdimys ir šalia esantis vandenyno ruožas uždaryti.

Pasak Australijos Tarongos gamtos apsaugos draugijos, tai – antroji žmogaus mirtimi pasibaigusi ryklio ataka Australijos vandenyse šiais metais.

Pernai buvo užfiksuoti 26 incidentai, kai rykliai užpuolė žmones. Aštuoni iš jų pasibaigė žmonių mirtimi, rodo šios valstybinės agentūros duomenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius