Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Australijoje paauglė izoliuota dėl įtariamos Ebolos viruso infekcijos

Australijos pareigūnai sekmadienį pranešė, kad viena paauglė buvo izoliuota ir tikrinama dėl įtariamos Ebolos viruso infekcijos, kai tai merginai pakilo temperatūra po atvykimo iš Gvinėjos.
Medikai
Medikai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

18-metė, kuri prieš 11 dienų atvyko į Australiją kartu su kitais aštuoniais savo šeimos nariais, buvo karantinuota savo namuose Brisbano mieste, o naktį iš šeštadienio į sekmadienį jai „pakilo temperatūra“, sekmadienio vakarą nurodė Kvynslando valstijos vyriausioji sveikatos apsaugos pareigūnė Jeannette Young.

Dabar ta mergina laikoma izoliuota ligoninėje „Royal Brisbane and Women's“, o tyrimo dėl Ebolos viruso pirmųjų rezultatų laukiama pirmadienį paryčiais.

Antrasis tyrimas bus atliktas po trijų dienų, nurodė J.Young, pridūrusi, kad ta mergina Ebolos virusu veikiausiai nėra užsikrėtusi.

„Ji neturėjo jokių žinomų kontaktų su niekuo, sergančiu Ebolos viruso sukeliame liga, tačiau ji atvyko iš teritorijos, kurioje buvo gana daug (užsikrėtimo) atvejų“, – J.Young sakė per spaudos konferenciją. Ji pažymėjo, kad ta paauglė nebuvo sveikatos apsaugos darbuotoja.

Ji neturėjo jokių žinomų kontaktų su niekuo, sergančiu Ebolos viruso sukeliame liga, tačiau ji atvyko iš teritorijos, kurioje buvo gana daug (užsikrėtimo) atvejų, – sakė J.Young.

J.Young neįvardijo, kurios šalies pilietė yra ta paauglė, tačiau sakė, kad mergina į Australiją persikėlė nuolat gyventi ir kad apie jos šeimos atvykimą tarnybos buvo informuotos likus kelioms dienoms iki skrydžio.

Didžiausio pasaulyje Ebolos viruso protrūkio, daugiausiai lokalizuoto trijose Vakarų Afrikos valstybėse, aukų skaičius priartėjo prie 5 tūkst., o bendras užsikrėtusiųjų skaičius jau perkopė 10 tūkstančių.

Australijoje iki šiol nebuvo patvirtintas nei vienas užsikrėtimo Ebolos virusu atvejis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius