-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijoje saugiai nutupdytas lėktuvas po gaisro variklyje

Keleivinis lėktuvas, skraidinęs 93 žmones, antradienį buvo saugiai nutupdytas Perto oro uoste pietvakarių Australijoje po dramatiško variklio gaisro, kuris įsiplieskė tuojau po pakilimo, pranešė pareigūnai.
Lėktuvas
Lėktuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žmonės nenukentėjo per incidentą oro bendrovės „Cobham Aviation“ lėktuve, turėjusiam skristi iš Perto į Barou salą Vakarų Australijos valstijoje, tačiau kai kuriuos keleivius ištiko panika.

„Degalai pradėjo lietis ir užsiliepsnojo. Salone kilo šiokia tokia panika, tačiau pilotai greitai sureagavo, nutraukė degalų tiekimą ir užgesino variklį“, – tame lėktuve buvęs Jasonas Grimmettas sakė transliuotojui „Australian Broadcasting Corporation“.

„Taigi mes tiesiog apsisukome ir sugrįžome“, – pridūrė jis.

Degalai pradėjo lietis ir užsiliepsnojo. Salone kilo šiokia tokia panika, tačiau pilotai greitai sureagavo, nutraukė degalų tiekimą ir užgesino variklį

Pasak J.Grimmett dauguma žmonių išliko ramūs, kai keturmotoris lėktuvas grįžo į terminalą – bet ne visi.

„Pora vaikinų gana smarkiai supanikavo, tačiau tebeturėjom tris kitus variklius – taigi (didelis pavojus negrėsė), nebent būtų atsitikę kažkas labai bloga. Tiesiog užsiliepsnojo šiek tiek degalų“, – komentavo jis.

Viena vyriausybinės agentūros „Airservices Australia“ atstovė sakė naujienų agentūrai AFP, kad to lainerio antrasis variklis užsidegė tuojau po pakilimo.

„Pilotas jį išjungė; liepsnos buvo užgesintos, o lėktuvas grįžo į Pertą, – nurodė ji. – Jis saugiai nutūpė ir sugebėjo pats nuriedėti prie vartų. Žemėje jį lydėjo ugniagesių tarnybos.“

Žemėje buvę to incidento liudininkai pasakojo matę liepsnas, besiveržiančias iš skrendančio lėktuvo „British Aerospace 146“ ir bijoję, kad gali įvykti blogiausia.

„Kai tik jis pakilo virš pastatų, pamačiau 20–30 metrų raudonų ir baltų dūmų šleifą, besiverčiantį iš variklio kairėje pusėje“, – sakė vyras, prisistatęs kaip Gary ir paskambinęs vietos radijui 6PR.

„Tuo metu jis kilo, ir tai atrodė siaubinga – atrodė, kad įvyks katastrofa“, – pridūrė jis.

„Cobham Aviation“ rengia užsakomuosius skrydžius Vakarų Australijos regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius