-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 28 /19:55

Australijoje siaučiant krūmynų gaisrams evakuojami tūkstančiai gyventojų

Australijos šiaurės rytuose siaučiant krūmynų gaisrams trečiadienį iš savo namų evakuojami tūkstančiai gyventojų.
Krūmynų gaisrai Australijoje
Krūmynų gaisrai Australijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Australija Gaisras

Apie 8 tūkst. žmonių buvo liepta palikti savo namus Greismyro miestelyje, esančiame netoli pajūrio miesto Rokhamptono, nes sparčiai plintančios liepsnos sukėlė pavojų statiniams.

Meteorologijos biuras kai kuriose valstijos vidurio vietovėse paskelbė aukščiausią – katastrofinį – gaisrų pavojų. Ugniagesiai kovoja su liepsnomis daugiau kaip 130 vietų visoje valstijoje.

„Ši padėtis labai neraminanti šeimoms. Noriu, kad visi būtumėte stiprūs. Noriu, kad visi klausytumėtės. Jūsų šeima ir mūsų bendruomenės apsauga yra gyvybiškai svarbu“, – gyventojus perspėjo Kvynslando vyriausioji ministrė Annastacia Palaszczuk (Anastasija Palaščuk).

„Taigi, turime padėti bendruomenių nariams, kurie yra silpni, senyvi, turi negalią. Prašau, klausykite tarnybų, (nes) padėtis taps daug blogesnė“, – pridūrė ji.

Meteorologijos biuras nurodė, kad daugelyje valstijos vietovių buvo pasiekti kaitros rekordai. Kvynslando sostinėje Brisbane tvyrojo 37,9 Celsijaus laipsnių karštis.

Buvo uždarytos mažiausiai 34 mokyklos. Ankstesnę dieną tarnybos nurodė, kad kol kas sudegusių namų skaičius yra „vienaženklis“, bet ši informacija nebuvo patvirtinta.

Kitos valstijos pasiuntė į Kvynslandą savo ugniagesių brigadų.

„Matysime labai, labai greitai įsiplieskiančių gaisrų, todėl tai tėra pradžia“, – evakuojamų teritorijų gyventojus perspėjo valstijos ugniagesių ir gelbėjimo tarnybų komisarė Katarina Carroll.

„Labai sunku nustatyti, kiek laiko žmonės turi šioje teritorijoje, nes vėjai stiprėja sparčiau nei tikėtasi – taigi, (padėtis) vystosi, bet labai, labai sparčiai“, – pridūrė jis.

Australijoje dažnai siaučia stichijos, tokios kaip staigūs potvyniai, smėlio audros ir ekstremalios sausros.

Į pietus nuo Kvynslando Naujojo Pietų Velso valstijoje esantį Sidnėjų trečiadienį siaubė smarkios audros su perkūnija ir liūtimis.

Meteorologijos biuras pranešė, kad kai kuriose valstijos vietose per kelias valandas iškrito 106 mm lietaus.

Trečiadienio rytą iškritus mėnesio lietaus normai buvo atšaukta skrydžių, uždaryta geležinkelių, o vairuotojai įstrigo užlietuose keliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius