Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijoje tūkstančiai gėjų ir lesbiečių dalyvavo tradiciniame Užgavėnių parade (nuotraukos, apklausa)

Tūkstančiai žmonių, vilkinčių karnavalo kostiumus, daugiausiai menkai dengiančius kūną, šeštadienį linksminosi Sidnėjaus gatvėse kasmetiniame Australijos gėjų ir lesbiečių Užgavėnių parade.
Šventės akimirka
Šventės akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Viename iš didžiausių ir įspūdingiausių pasaulyje gėjų paradų šiemet dalyvavo 9400 žmonių ir 135 išpuoštos platformos. Iš anksto buvo paskelbta, kad šių eitynių tema bus „Pasaulio istorija“ ir kad jose bus mėginama atvaizduoti gėjų pasaulio istoriją.

Pusė milijono džiūgaujančių žiūrovų stebėjo šią procesiją, kuriai vadovavo garsi transvestitė manekenė Amanda Lepore. Jos itin atviras apdaras, papuoštas šlifuotais kristalais, beveik nepaliko vietos vaizduotei, kai „gražuolė“ įsėdo į kabrioletą „Mercedes“.

„Osamos“ pirmasis parankinis, pasivadinęs Greenie, sakė, jog barzdotas teroristų lyderis ketina rengti išpuolius prieš netoleruojančius gėjų.Vienas iš dalyvių, persirengęs tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ lyderiu Osama bin Ladenu, vadovavo šokio grupei „Binlettes“, kurios nariai vilkėjo blizgančius kostiumus ir improvizuotas „miniburkas“, kurios dengė tik galvą. „Osamos“ pirmasis parankinis, pasivadinęs Greenie, sakė, jog barzdotas teroristų lyderis ketina rengti išpuolius prieš netoleruojančius gėjų.

„Svarbu sugrąžinti gėjiškumą Osamai: atskleisk savo kūną, – sakė Greenie. – Jis ilgai slapstėsi urve. To nepavyko padaryti Billui Clintonui, to nepavyko padaryti George'ui Bushui, o Barackas Obama to daryti nenori..., tačiau jis (Osama) šiandien išlindo pasirodyti čia, Sidnėjuje, gėjų ir lesbiečių Užgavenėse.“

Gatvėmis taip pat ėjo šokėjai, persirengę zombiais iš JAV popmuzikos žvaigždės Michaelo Jacksono vaizdo klipo „Thriller“. Šio projekto režisierius ir prodiuseris Garethas Ernstas sakė, kad jo trupė siekia pasišaipyti iš mirusių garsenybių kulto.

„Garsenybės kaip zombiai, – aiškino G.Ernstas, apsirengęs kaip praeito amžiaus 9-o dešimtmečio pornofilmų žvaigždė Joey Stefano. – Jos miršta ir sugrįžta, tapusios dar stipresnės, įtakingesnės ir populiaresnės.“

Kiti šokėjai buvo apsitaisę glaudžiai prie kūno prigludusiais triko, raudonais velnių kostiumais arba povų plunksnomis.

„Iš tikrųjų aš pasiviešinau ant platformos, – pasakojo G.Ernstas. – Mano tėvai per televiziją pamatė, kaip bučiuojuosi su savo gyvenimo draugu. Po dešimties man paskambino mama, kuri tepasakė: „Matėme tave per televizija.“
 
Daugybė žiūrovų stebėjo šią eiseną, traukiančią per didžiausią miestą Australijoje. Jie laikė vaivorykštės spalvų plakatus ir Australijos vėliavas. Išsipuošę šokėjai puikavosi prieš minią savo blizgančiais kostiumais ir suko švytinčius lankus.

Emma Rule atvyko iš Melburno, esančio daugiau nei už 1000 kilometrų, norėdama pirmąkart pamatyti šį paradą. Iki renginio pradžios jai teko laukti šešias valandas.

„Mes čia nuo pusės dviejų, – džiugiai sakė ji. – Tačiau buvo verta. Laukiame pasirodant „Dykes on Bikes“ – jos visada nuostabios.“

E.Rule turėjo omenyje garsią Australijos lesbiečių baikerių grupė, kurios šiame parade važiavo triukšmingai riaumojančiais motociklais, vilkėdamos odinius drabužius.

Šį tradicinį paradą pradėta organizuoti po 1978 metais Sidnėjuje surengto pirmojo homoseksualių ir transeksualių vyrų bei moterų maršo, kuriame buvo protestuojama prieš netoleranciją.

Eitynių koordinatorė Katrina Marton sakė, kad šiemet šis paradas įgijo ypatingą svarbą, nes anksčiau šią savaitę Australijos Senatas atmetė tos pačios lyties asmenų santuokas leidžiantį įstatymą.

„Po šiuo prašmatnumu ir blizgesiu tebeslypi politinis žygis“, – pabrėžė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius