Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 19 /08:46

Australijoje viename name rasti nužudyti aštuoni vaikai

Aštuoni vaikai, kurių amžius – 1,5–15 metų, buvo rasti mirtinai subadyti viename name Australijos mieste Kernse, penktadienį pranešė policija.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vaikai Australija

„Kernso detektyvai nustatė nusikaltimo vietą ir šį rytą pradėjo tirti aštuonių vaikų žūtį, – nurodė policija. – Patikrinusi tą namą, policija rado vaikų, kurių amžius yra nuo 18 mėnesių iki 15 metų, kūnus.“

Viena 34 metų moteris buvo sužeista per šį incidentą Manuros priemiestyje, esančiame už 10 min. kelio nuo miesto centro. Hospitalizuotos nukentėjusiosios būklė buvo stabili; ji padeda detektyvams vykdyti tyrimą, sakoma policijos pranešime.

Daugelyje pranešimų nurodoma, kad vaikai buvo subadyti, o dienraštis „The Cairns Post“ pranešė, kad kai kurie iš jų buvo uždusinti

Australijos atogrąžų regione esantis miestas, turintis per 150 tūkst. gyventojų, yra populiarus tarp užsieniečių turistų kaip vartai į Didįjį barjerinį rifą – vieną iš pagrindinių turizmo traukos centrų.

Naujienų agentūra „Australian Associated Press“ citavo sužeistos moters pusseserę Lisa Thaiday, kuri sakė, kad nužudyti vaikai buvo broliai ir seserys, o sužeistoji yra jų motina.

Pasak jos, dar vienas iš tos šeimos vaikų – 20-metis vyras, atvyko į namus ir viduje rado negyvus brolius bei seseris.

„Tiesiog negaliu tuo patikėti. Ką tik sužinojome apie tuos vargšus vaikelius“, – sakė L.Thaiday.

Daugelyje pranešimų nurodoma, kad vaikai buvo subadyti, o dienraštis „The Cairns Post“ pranešė, kad kai kurie iš jų buvo uždusinti, nors policija šios informacijos nepatvirtino.

Televizija „Sky News“, kurios pranešėja per reportažą apie tas šiurpias žudynes nesulaikė ašarų, sakė, kad tos šeimos patėvis gyveno tame pačiame name, tačiau dabartinė jo buvimo vieta nežinoma.

Bendruomenė sukrėsta

Nors kol kas neaišku, kas nužudė tuos vaikus, Kernso detektyvas inspektorius Bruno Asnicaras sakė, kad visuomenei nereikia nerimauti.

„Visuomenei nereikia būti susirūpinusiai kuo nors daugiau negu faktu, kad tai yra tragiškas įvykis, – per spaudos konferenciją sakė pareigūnas. – Šiuo metu padėtis kontroliuojama. Neturėtų būti jokių nuogąstavimų dėl kokių nors kitų šios aplinkos žmonių.“

Jis pridūrė, kad kol kas per anksti skelbti šių įvykių versijas.

„Turime atlikti daug daugiau darbo, negu galime įsivaizduoti“, – nurodė B.Asnicaras.

„Nusikaltimo vieta uždaryta – taip pat ir man. Ten niekas neįeis, kol mūsų ekspertai baigs darbą“, – pažymėjo jis.

„The Cairns Post“ žurnalistas Scottas Forbes'as, esantis incidento vietoje, sakė, kad rajone, kuriame buvo rasti nužudytieji, gyvena daug Australijos aborigenų.

„Visi čionykščiai žmonės iš tiesų yra susiję su žmonėmis, kurie yra įsitraukę į šį incidentą“, – jis sakė „Australian Broadcasting Corporation“, turėdamas omenyje žmones, gyvenančius toje pačioje gatvėje.

„Taigi jie visi dabar priblokšti. Tačiau sako mums, kad ji buvo labai savo vaikus ginanti, labai išdidi motina, kuri labai mylėjo savo vaikus“, – aiškino reporteris.

Netoli incidento vietos gyvenanti viena pora sakė, kad jis nesijaučia saugūs tame rajone ir kad naktimis neretai girdėdavosi muštynių ir išgertuvių triukšmas.

„Tai išties baisu“, – žurnalistams sakė vyras, kuris nenorėjo viešinti savo vardo.

Ši tragedija įvyko kitą dieną po to, kai Melburno teismas skyrė laisvės atėmimą iki gyvos galvos Charlesui Amonui Mihayo, kuris pasmaugė dvi savo dukras – trimetę ir keturmetę. Teisėjas sakė, kad vyras tokiu būdu siekė nubausti savo buvusią žmoną.

Ši tragedija taip pat įvyko po sielvartą visoje Australijoje sukėlusio dramatiško išpuolio Sidnėjuje, per kurį žuvo du įkaitai ir kavinę užgrobęs užpuolikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius