-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijoje vyrauja rekordinė kaitra

Australijoje šiomis dienomis vyrauja per 40 laipsnių kaitra. Institucijos įspėja, kad šalyje itin padidėjęs gaisrų pavojus, skelbia spiegel.de.
Australiją užplūdo kaitra.
Australiją užplūdo kaitra. / Reuters/Scanpix nuotr.

Rekordinis karštis užfiksuotas ne vienoje Australijos vietovėje. 1 500 km į rytus nuo vakarinės Perto pakrantės užfiksuota 48,2 laipsnių kaitra, tokio karščio šiame regione nėra buvę. 40 laipsnių perkopianti temperatūra vyrauja ir Adelaidėje, Melburne ir Tasmanijos salos sostinėje Hobarte. Pietų Australijos valstijoje temperatūra pakilo iki 47 laipsnių. 1960 metais čia buvo užfiksuota 50,7 laipsnių kaitra. 

Institucijos paskelbė, kad tokių karštų orų Australijoje nebuvo nuo 2001 metų. 40 laipsnių karštis apėmė 80 proc. žemyno ir panašu, kad artimiausiu metu jis nenuslūgs. Daugumoje Australijos vietų karštis tvyraus ir kitą savaitę. Australai ir turistai ieško, kur atsigaivinti, daugybė žmonių maudosi jūroje. Sveikatos organizacijos įspėja apie galimus pavojus, ypač atsargūs turi būti širdies ligomis sergantys žmonės, jiems derėtų vengti fizinio krūvio. 

„Būkite atsargūs ir rūpinkitės savimi“, – „Twitteryje“ paskelbė premjerė Julia Gillard. Ji įspėjo, kad gamta išdžiūvusi ir gaisrui kilti reikia visai ne daug. Kaimo vietovėse jau užregistruoti gaisrai. Pietų Australijoje paskelbtas didžiausias pavojaus lygis. 

Tasmanijoje ugniagesiams užsidegus krūmynams taip pat teko kovoti su keliais gaisrais. Gyventojai buvo paraginti išvykti iš namų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius