Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 05 22 /13:05

Australijos būsimasis ministras pirmininkas žada taisyti šalies įvaizdį užsienyje

Būsimasis Australijos ministras pirmininkas Anthony Albanese'is, skubantis iki svarbaus viršūnių susitikimo Tokijuje suformuoti vyriausybę, sekmadienį pažadėjo „perkrauti“ šalies santykius su pasauliu ir panaikinti jos, kaip klimato apsaugos srityje atsiliekančios valstybės, reputaciją.
Australijos vėliava
Australijos vėliava / „Scanpix“ nuotr.

Iškart po rinkimų pergalės, nutraukusios dešimtmetį trukusį konservatorių valdymą, A.Albanese'is užsiminė apie teisingesnės, žalesnės politikos ir didesnės santarvės laikus Australijai.

59 metų leiboristų lyderis sakė, kad šeštadienio rinkimai buvo „svarbus momentas“ jo gyvenime, bet tvirtino norintis, kad tai taip pat būtų „svarbus momentas šaliai“.

„Tikrai noriu pakeisti šalį“, – sakė jis, laukdamas, kol paaiškės, ar Leiboristų partija galės užsitikrinti daugumą parlamente ir ar jai reikės klimatui neabejingų nepriklausomų deputatų paramos.

Dėl degančių eukaliptų miškų, miestuose tvyrančio smogo ir blukimo reiškinio pažeistų koralinių rifų vaizdų Australija tapo klimato kaitos nulemto nykimo simboliu.

Valdant konservatoriams šalis – viena didžiausių pasaulyje gamtinių dujų ir anglių eksportuotojų – taip pat pradėta laikyti tarptautinių derybų dėl klimato žlugdytoja.

Tačiau A.Albanese'is paskelbė pasauliui, kad dabar galima tikėtis pokyčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius