-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Australijos dėmesį prikaustė vicepremjero romanas su jaunesne darbuotoja

Australijos vicepremjero, kuris yra vedęs, romanas su jaunesne ir dabar besilaukiančia savo darbuotoja ketvirtadienį prikaustė šalies dėmesį ir vėl pakurstė klausimus dėl privataus parlamentarų gyvenimo.
Barnaby Joyce'as
Barnaby Joyce'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Australija

Koalicijoje su liberalais valdančios Nacionalinės partijos lyderis Barnaby Joyce'as tarptautiniu mastu labiausiai garsėja grasinimu užmigdyti du Holivudo žvaigždės Johnny Deppo šunis, kai šie buvo be reikalingų dokumentų ir procedūrų atvežti į Australiją.

Sidnėjaus laikraščiui „The Daily Telegraph“ trečiadienį pirmajame puslapyje išspausdinus jo 33 metų nėščios meilužės nuotrauką, 50 metų B.Joyce'as pasirodė per nacionalinę televiziją ir pripažino, kad jo santuoka žlugo.

Sprendimą skelbti minėtą publikaciją kritikavo daug politikų iš įvairių partijų, kurie akcentavo teisę į privatumą.

Griežtas konservatorius B.Joyce'as, kuris aktyviai rėmė tradicines santuokos vertybes, o su „priblokšta“ žmona Natalie išgyveno 24 metus ir turi keturias dukras, tvirtino, kad jo privatus gyvenimas neturėtų būti aptarinėjamas viešai.

„Nemanau, kad tai teisinga, nemanau, kad tai būtų teisinga bet kurio kito politiko atžvilgiu“, – sakė jis.

B.Joyce'as: „Nemanau, kad tai teisinga, nemanau, kad tai būtų teisinga bet kurio kito politiko atžvilgiu.“

„Manau, reikia padaryti aiškų sprendimą nepaversti Australijos Jungtinėmis Amerikos Valstijomis“, – sakė jis.

Privatus politikų gyvenimas yra opus klausimas Amerikoje, kur Atstovų Rūmai antradienį vienbalsiai uždraudė lytinius santykius tarp įstatymų leidėjų ir jų darbuotojų. Šis sprendimas yra politikos priekabiavimo klausimu persvarstymo dalis.

Žurnalistė Sharri Markson, kuri parengė minėtą straipsnį, sakė, kad tai akivaizdžiai yra visuomenės interesas.

„Nemanau, kad esama klientų, sakančių: „Norėčiau, kad šį rytą nebūčiau sužinojęs šios istorijos“, – trečiadienį tvirtino ji.

„(Jie negalvoja) „Norėčiau, kad „The Daily Telegraph“ būtų sulaikęs informaciją, jog ministro pirmininko pavaduotojas paliko žmoną ir keturias dukteris dėl šios beveik 20-čia metų už jį jaunesnės buvusios darbuotojos“, – tęsė reporterė.

B.Joyce'o žmona paskelbė pareiškimą, kuriame sako, kad jos pasitikėjimas pakirstas, o situacija „daugeliu atžvilgių pribloškė“ ją ir poros vaikus.

„The Australian“: „Vietoje to, kad priverstų jį prisipažinti, vyriausybė ... aktyviai trukdė bet kokiems bet kokių žurnalistų bandymams prisikasti prie šio sąmyšio esmės.“

Laikraštis „The Australian“ pirmajame puslapyje rašė, kad romaną daug kas įtarė ir kad vyriausybė, baimindamasi neigiamos reakcijos, „nepaprastai stengėsi išlaikyti Barnaby Joyce'o romaną paslaptyje“.

„Vietoje to, kad priverstų jį prisipažinti, vyriausybė ... aktyviai trukdė bet kokiems bet kokių žurnalistų bandymams prisikasti prie šio sąmyšio esmės“, – rašė laikraštis.

Romano įkarštyje B.Joyce'ą įtraukė kontroversija dėl jo pilietybės.

Paaiškėjus, kad jis per savo tėvą yra automatiškai įgijęs Naujosios Zelandijos pilietybę ir todėl negali būti parlamentaras, B.Joyce'as lapkričio mėnesį atsistatydino.

Jo pasitraukimas ir kelių kitų parlamentarų atsistatydinimas dėl panašių priežasčių buvo sukėlęs pavojų koalicijos buvimui valdžioje.

Atsisakęs Naujosios Zelandijos pilietybės B.Joyce'as gruodžio mėnesį laimėjo svarbius papildomus rinkimus, prieš kuriuos vaizdavo save bendruomenės stulpu, palaikančiu konservatyvias vertybes, taip pat ir santuoką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius