-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos kariuomenė tiria sekso skandalą karo akademijoje

Australijos gynybos pajėgas, jau anksčiau sulaukusios kritikos dėl Afganistane dislokuotų karių rasistinių pasisakymų, trečiadienį sudrebino naujas skandalas, kai viena kariūnė pasiskundė, jog kitas karo akademijos kursantas slapta nufilmavo ją intymioje scenoje ir išplatino šį vaizdo įrašą savo draugams.

18-metė Australijos gynybos pajėgų akademijos pirmakursė sakė televizijai „Ten Network“, kad ji abipusiu sutarimu mylėjosi su vienu savo kurso draugu, tačiau šis esą slapta nufilmavo jų aktą ir išplatino jį internetinių pokalbių programa „Skype“ kitiems šešiems kariūnams.

Mergina, vardu Kate, tvirtino nežinojusi, kad buvo filmuojama, kol apie tai jai pranešė gynybos pareigūnai. Karo akademijoje taip pat buvo išplatintos kompromituojančių scenų nuotraukos, pridūrė ji.

„Atrodė, tarsi griūva visas mano pasaulis, – pasakojo Kate. – Jie turėjo perskaityti vaikinų parašytus pasiaiškinimu, o tada mane supykino“.

Australijos gynybos ministras Stephenas Smithas nurodė, kad šį incidentą tiria federalinė policija ir Gynybos departamentas.

„Šiomis aplinkybėmis negaliu prisiminti atvejo, kad būtų labiau išduotas pasitikėjimas kolega darbo vietoje“, – jis sakė žurnalistams.

Pastarasis skandalas tapo dar vienu smūgiu Australijos gynybos pajėgoms, kurios praeitą mėnesį buvo griežtai kritikuojamos dėl socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje paviešintų necenzūrinių rasistinių komentarų, kuriuos išsakė keli Afganistane karinę misiją vykdantys australai kariai.

Viename vaizdo įraše, paskelbtame socialiniame tinkle „Facebook“, girdima, kaip kariai žeminančiai kalba apie afganus, vadindami juos smirdžiais vietiniais.

Šis incidentas paskatino S.Smithą atsiprašyti Afganistano gynybos ministro generolo Abdul Rahimo Wardako.

Australijos kontingentą Afganistane sudaro 1 550 karių.

Trečiadienį S.Smithas pareiškė, kad incidentas su kariūne Kate vertinamas labai rimtai ir paragino gynybos pajėgų narius elgtis su šia mergina „mandagiai ir pagarbiai“.

„Kai sugriaunamas pasitikėjimas, labai sunku, o galbūt neįmanoma, kad šį pasitikėjimą sugriovęs asmuo liktų gynybos pajėgų nariu“, – pabrėžė ministras.

Australijos premjerė Julia Gillard, kuri yra pirmoji šį postą užėmusi moteris, gyrė šalies karių narsą, tačiau sakė, jog Kate kurso draugų elgesys yra „pasišlykštėtinas“.

„Bet koks moters orumą paminantis elgesys, lemiantis piktnaudžiavimą pasitikėjimu, nuviltą pasitikėjimą; peržengiantis ribas, siekiant pažeminti jos orumą ir savigarbą, yra pasišlykštėtinas elgesys“, – pabrėžė vyriausybės vadovė.

„Mes visi tai atmesime. To šioje šalyje matyti nenorime“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius