Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Australijos ledlaužis su 67 keleiviais užplaukė ant seklumos netoli Antarktidos

Australijos pagrindinis ledlaužis „Aurora Australis“ per audrą pajudėjo iš švartavimosi vietos ir buvo nuneštas ant seklumos prie Antarktidos krantų, o dėl šio incidento laive įstrigo 67 ekspedicijos ir laivo įgulos nariai.

Australijos Antarktidos departamentas nurodė, kad šis incidentas įvyko trečiadienį, kai tas laivas atgabeno atsargų į Mosono stotį ir prasidėjo smarki pūga, kurios vėjo greitis viršijo 130 km per valandą.

„Laive yra iš viso 67 ekspedicijos ir įgulos nariai, kurie visi gyvi ir sveiki“, – sakoma institucijos pranešime, kuriame taip pat nurodoma, kad ledlaužis užplaukė ant seklumos prie Pasagos įlankos Vakarų kyšulio.

„Laivas išlieka sandarus; jo korpusas nebuvo apgadintas, – pridūrė Antarktidos departamentas. – Dabartinės pūgos sąlygos trukdo įvertinti visą žalą, o įgula atidžiai tikrina korpusą laivo viduje.“

Australija turi keturias stotis Antarktidos regione, o „Aurora Australis“ reguliariai plaukioja iš Hobarto uostamiesčio Tasmanijoje, gabendama mokslininkų komandas ir atsargas.

Laivas, priklausantis bendrovei „P&O Maritime Services“, į vėliausią misiją išplaukė iš Hobarto sausio 11 dieną, vykdydamas mokslinius tyrimus Kergeleno jūrgūbrio regione, o praeitą šeštadienį atplaukė prie Mosono stoties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius