Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos miškų padegimu kaltinami vyrai paleisti (nuotraukos)

Ketvirtadienį suimti vyrai, kaip manyta susiję su pietryčių Australiją nusiaubusiais mirtinais gaisras, paleisti nepateikus jiems kaltinimų, pranešė šalies policija.
Sudegę automobiliai
Sudegę automobiliai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Viktorijos valstijos policijos pareigūnai CNN teigė, kad minėti vyrai, „padėję“ policijai kiek anksčiau, įtartinai elgėsi netoli Marysville miesto ir pačiame mieste, kur per siautusią ugnį žuvo apie 100 žmonių. Kol kas nepaaiškinta, ką vyrai veikė, kad pasirodė įtartini ir kodėl jie buvo paleisti.

Australijos valdžia baiminasi, kad per šalį siaučiančius gaisrus žuvusiųjų bus daug daugiau nei 181. Šis skaičius paskelbtas trečiadienį, tačiau manoma, kad jis padidės iki 300. Šie nuogąstavimai pagrįsti žmonių, kurie vis dar laikomi dingusiais be žinios ir sunaikintų namų skaičiumi. Pagalbos darbuotojai dėl karščio negalėjo gerai apieškoti šių namų.

Ugniagesiai dar nuo šeštadienio kovoja su liepsnomis, tarp kurių – keli nauji gaisrai, įsiplieskę antradienio naktį. Pasak Australijos policijos pareigūnų, pastarieji gaisrai beveik neabejotinai buvo sukelti tyčia.

Maždaug 35 atskiri gaisrai tebedegė Australijoje ketvirtadienio rytą. Pranešama, kad nė viena iš jų grėsmės apylinkių gyventojų saugumui nekėlė.

Trečiadienį pranešta, kad be žuvusiųjų sužeista dar per 500 žmonių, sugriauta beveik 1000 namų, tūkstančiai žmonių liko benamiais, o sunaikinta mažiausiai 365 tūkst. hektarų žemės. Prognozuojama, kad šie skaičiai dar didės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius