-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos pakrantėje ryklys sudraskė japoną banglentininką

Australijos rytinėje pakrantėje pirmadienį žuvo banglentininkas, kuriam ryklys nuplėšė kojas, o ši nelaimė įvyko netoli vietos, kurioje sekmadienį buvo apkandžiotas kitas vyras.
Ryklys
Ryklys / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Ryklys Australija

41 metų Japonijos pilietis sėdėjo ant banglentės, laukdamas tinkamos bangos, o iš už nugaros priplaukęs ryklys apžiojo lentos galą ir vyro kojas, pasakojo Naujojo Pietų Velso miestelio Balinos, prie kurio įvyko ta nelaimė, meras Davidas Wrightas.

Kartu plaukioję draugai atskubėjo į pagalbą sužeistajam ir nuplukdė jį į krantą, kur mėgino sustabdyti kraujavimą uždėję timpas, taip pat atliko dirbtinį kvėpavimą bei širdies masažą, tačiau japonas mirė.

„Nebebuvo abiejų jo kojų, todėl jis labai greitai mirtinai nukraujavo“, – sakė D.Wrightas. Meras neatskleidė žuvusiojo vardo, bet nurodė, kad jis buvo vietos gyventojas, dirbęs banglenčių sporto reikmenų parduotuvėje ir valytoju viename viešbutyje.

Užpuolimo vieta – Šelio paplūdimys – buvo uždarytas kartu su ilgesniu pakrantės ruožu, o pareigūnai ieškojo ryklio žmogėdros. Balina yra vos už 20 km į pietus nuo Septynių Mylių paplūdimio, kur sekmadienį ryklys užpuolė 35 metų banglentininką Jabezą Reitmaną.

J.Reitmanas plaukiojo prie Septynių Mylių paplūdimio netoli turistinio miestelio Bairon Bėjaus, kai jį apkandžiojo, pasak paties nukentėjusiojo, 2–3 metrų ilgio ryklys. Vyrui buvo sužeista nugara ir sėdmenys.

Rykliai yra įprasti Australijos vandenų gyventojai, o plaukikai ir banglentininkai šią vasarą jau ne kartą buvo susidūrę su tais plėšrūnais. Nors užpuolimai retai būna mirtini, pernai gruodį per ryklių atakas žuvo du paaugliai – vienas vakarų, o kitas – rytų pakrantėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius