Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos parlamento pirmininkas Peteris Slipperis nusišalino dėl įtariamo lytinio priekabiavimo prie buvusio darbuotojo

Australijos parlamento pirmininkas Peteris Slipperis laikinai pasitraukė iš posto sekmadienį, kai buvo apkaltintas, kad lytiškai priekabiavo prie vieno savo darbuotojo ir važinėjo taksi už mokesčių mokėtojų pinigus, o šis skandalas gali susilpninti trapią šalies vyriausybę.
Peteris Slipperis
Peteris Slipperis / „Associated Press“/„Scanpix“ nuotr.

Savaitgalį žiniasklaida pranešė, kad P.Slipperis priekabiavo prie savo buvusio darbuotojo Jameso Ashby.

Kaip nurodoma, J.Ashby kartą apsistojus Atstovų Rūmų vadovo namuose, jis jo prašė maudytis duše neužsidarius durų, taip pat seksualiai „dejavo“, paprašęs jo pamasažuoti pečius.

62 metų vedęs P.Slipperis taip pat kaltinamas netinkamai naudojęsis mokesčių mokėtojų pinigais finansuojamų taksi tarnybų paslaugomis.

Kaip praneša televizija ABC, 33 metų J.Ashby, kuris neslepia esantis gėjus, iškėlė bylą savo buvusiam viršininkui dėl jo siuntinėtų nepadorių SMS žinučių, nepageidaujamo lytinio priekabiavimo ir netinkamų komentarų.

Kituose pranešimuose nurodoma, kad buvęs darbuotojas kreipėsi į Federalinį teismą, siekdamas prisiteisti kompensaciją, taip pat kad jo buvusiam viršininkui būtų skirtos psichologo konsultacijos ir nurodyta lankyti antidiskriminacinius kursus.

P.Slipperis sekmadienį grįžo į Australiją iš JAV ir paskelbė pranešimą, „kategoriškai“ neigdamas visus kaltinimus.

„Tarp šių pareiškimų esama kaltinimų dėl baudžiamosios veiklos ir civilinis ieškinys, – nurodė jis. – Tokiu atveju, manau, kad man dera pasitraukti iš parlamento pirmininko posto, kol bus išspręsti šie baudžiamieji kaltinimai.“

Konservatyvioji opozicija anksčiau pareikalavo, kad P.Slipperis būtų pašalintas iš parlamento, kol ši byla bus išspręsta, kai buvo pranešta apie kitą įtariamą lytinio priekabiavimo incidentą tarp jo ir kito darbuotojo.

Sidnėjuje leidžiamas laikraštis „The Sunday Telegraph“ nurodė, kad parlamentas balsuos dėl P.Slipperio pašalinimo iš posto, jeigu jis nesutiktų atsistatydinti.

P.Slipperis pernai pasitraukė iš Tony Abbotto vadovaujamos opozicinės Liberalų partijos, kad galėtų būti paskirtas parlamento pirmininku. Dėl to opozicija neteko vieno balso, o tai padėjo išlaikyti valdžioje premjerės Julios Gillard Leiboristų partijos vyriausybei.

Jeigu galiausiai jis būtų priverstas pasitraukti, leiboristai turėtų paskirti į pirmininko postą vieną iš savo deputatų, todėl sumažėtų jų balsų žemuosiuose rūmuose. Šiuo metu leiboristai juose turi 75, o opozicija – 73 vietas.

P.Slipperio pranešime nurodoma, kad jį laikinai pakeis leiboristė pavaduotoja Anna Burke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius