Australijos policija nušovė žmogų sudraskiusį krokodilą

Australijos šiaurinio atogrąžų regiono pareigūnai šeštadienį pranešė radę krokodilo sudraskyto jaunuolio palaikus ir nušovę roplį, kuris, kaip manoma, jį nužudė.
Krokodilas
Krokodilas / Photos.com

Dvidešimtmetis Keithas Parry dingo, kai penktadienį paryčiais mėgino perplaukti Dalio upę, esančią už 150 kilometrų į pietus nuo Darvino.

Šeštadienį gamtos patruliai rado jo smarkiai sužalotą kūną beveik už kilometro pasroviui nuo vietos, kurioje jaunuolis dingo. Policijos pareigūnai pranešė nušovę krokodilą, kuris tikriausiai sudraskė K.Parry.

„Rasti pėdsakai aiškiai rodo, kad jis buvo užpultas krokodilo, – policijos atstovė spaudai sakė naujienų agentūrai AFP. – Buvo sunaikintas 4,3 metro ilgio krokodilas, kuris, kaip manoma, buvo susijęs su šiuo užpuolimu“.

Pasak policijos, K.Parry prieš įlipdamas į vandenį vartojo alkoholį su artimaisiais vakarėlyje, kuris buvo surengtas prieš jo gimtadienį. Sekmadienį jaunuoliui būtų sukakę 21-eri.

Parkų ir gamtos apsaugos tarnybos pareigūnams per penktadienį upėje vykusias paieškas buvo nurodyta nušauti bet kurį ilgesnį negu 3 metrų krokodilą.

„Panašu, kad šeimos nariai matė krokodilo galvą, artėjančią prie asmens, kuris dabar yra dingęs, taip pat kito asmens, su kuriuo jis plaukė per upę“, – anksčiau sakė vyresnysis inspektorius Jamie Chalkeris.

Parkų ir gamtos apsaugos tarnybos pareigūnams per penktadienį upėje vykusias paieškas buvo nurodyta nušauti bet kurį ilgesnį negu 3 metrų krokodilą, o šios tarnybos atstovas Deanas Lynchas nurodė, kad vienas roplys buvo nušautas naktį iš penktadienio į šeštadienį.

Žuvusio jaunuolio pusbrolis Richardas Parry sakė, kad artimuosius pažadino Keitho šauksmai.

K.Parry tapo antrąja per pastarąjį mėnesį krokodilų auka šiame regione. Kovą netoli Darvino žuvo 11-metė.

Briaunagalvis krokodilas nusitempė po vandeniu Briony Goodsell, kai mergaitė maudėsi su 7 metų seserimi ir dviem draugais.

Vasarį krokodilas sudraskė 5 metų Jeremy Doble'as, kuris vijosi per seklumą savo šunį Kvinslendo valstijoje tekančioje Daintrio upėje.

Dėl pastarųjų žūčių Australijoje vėl atsinaujino debatai dėl griežtų priemonių prieš krokodilus.

Briaunagalviai krokodilai, kurie užauga iki 7 metrų ilgio ir gali sverti daugiau nei toną, Australijoje kasmet sudrasko vidutiniškai po du žmones.

Šiaurinėje Teritorijoje krokodilai paskelbti saugomais gyvūnai. Manoma, kad jų populiaciją šioje valstijoje sudaro apie 80 tūkst. individų, kurie klesti upių ir ežerų turtingame regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius